NHL: Bjorkstrand debuterer i aften – se hans kæde her

Nu skulle det være sikkert og vist: Oliver Bjorkstrand får sin debut i NHL, når Columbus Blue Jackets torsdag aften tager imod Detroit Red Wings hjemme i Nationwide Arena.

Forventningerne til 20-årige Bjorkstrand, som onsdag blev kaldt op fra AHL, er tårnhøje i Columbus. Holdets karismatiske træner John Tortorella er imponeret over den unge wing, og derfor ser Oliver Bjorkstrand ud til at få masser af istid allerede i sin første kamp.

Oliver Bjorkstrand skal i sin debutkamp spille i Blue Jackets’ andenkæde, hvor han får svenske Alexander Wennberg som center og en af holdets største profiler, Brandon Dubinsky, på den modsatte wing. Det er altså en stærk kæde at starte i, og det slutter bestemt ikke her.

John Tortorella fortæller nemlig ifølge Columbus Dispatch’ Aaron Portzline, at han har planer om at bruge unge Bjorkstrand i holdets topkæde i powerplay for at se, om herningenseren kan vise sit store målinstinkt her.

Tortorella siger desuden, at Bjorkstrand samt Michael Chaput og John Ramage, som også blev kaldt op fra AHL onsdag, ikke bare er hentet op for at spille en enkelt kamp. Han vil se de tre unge spillere an og lade dem hente værdifuld erfaring på allerhøjeste niveau.

Oliver Bjorkstrands debutkamp, som vil gøre ham til den 11. dansker i NHL nogensinde, begynder til midnat dansk tid. Kampen kan ses direkte på TV3 Sport 1 og følges LIVE i ord her på FACEOFF.dk.