NHL: Australier skrev slutspilshistorie

24-årige Nathan Walker skrev tidligere i denne sæson NHL-historie, da han blev den første australier til at optræde i verdens bedste ishockeyliga. Mandag fandt han igen vej til historiebøgerne.

Det skete, da den australske forward var på isen for Washington Capitals i den sjette kamp i slutspilsserien mod Pittsburgh Penguins. Washington vandt kampen med 2-1 på en overtidsscoring af Evgeny Kuznetsov, og undervejs var Nathan Walker på isen i otte minutter og 29 sekunder.

Dermed blev den lille wing også den første australier, der deltog i NHL-slutspillet. Nathan Walker blev endda noteret for et point i kampen, da han stod for oplægget til Alex Chiassons scoring i den ordinære spilletid.

Nathan Walker har i flere år forsøgt at kæmpe sig til en plads i NHL igennem Washingtons AHL-farmerklub Hershey Bears, og i begyndelsen af denne sæson lykkedes det så endelig australien at få sin NHL-debut. I grundspillet blev det til syv kampe og et mål for Capitals, samt to kampe for Edmonton Oilers, der snuppede Walker på waiveren.

Washington fik dog hentet publikumsyndlingen tilbage til klubben igen, da han på ny blev smidt på waiveren, og på grund af en række skader i truppen, åbnede der sig pludselig en plads til Nathan Walker i den vigtige slutspilskamp mod Pittsburgh.

Capitals er nu klar til Eastern Conference-finalen, hvor Tampa Bay Lightning venter, og hvem ved, måske bliver Nathan Walker i de kommende uger også den første australier til at spille i en Stanley Cup-finale?