NHL: Assist til Eller, Nielsen og Bødker skuffede

Foto: Bridget Samuels

Lars Eller fik sluttet NHL-grundspillet ganske fornuftigt af med en assist i en 5-2-sejr over Tampa Bay Lightning, mens både Mikkel Bødker og Frans Nielsen lørdag måtte forlade isen som tabere.

Montreal Canadiens har fundet en smule momentum i den sidste del af 2015/16-sæsonen, som endte meget skuffende for det canadiske hold i forhold til, hvor godt den begyndte. Canadiens fik sat et fornuftigt aftryk i sin sidste grundspilskamp, hvor det blev til en 5-2-sejr over Tampa Bay Lightning.

Lars Eller fik en assist på Tomas Plekanecs 2-0-scoring i slutningen af første periode, og Ellers sidste NHL-kamp i denne sæson gav ham derfor et point, et skud på mål og 13:37 minutter på isen. I alt bød sæsonen på 26 point i 79 kampe fra Lars Eller, som ventes at deltage i den kommende VM-turnering i Rusland.

Mikkel Bødker fik en skuffende afslutning på sæsonen sammen med Colorado Avalanche. Holdet har i de seneste uger selv spillet sig ud af slutspilskampen, og den sidste grundspilskamp endte med et 5-3-nederlag til Anaheim Ducks, som havde Frederik Andersen på bænken. Den store dansker skulle således være klar igen efter sin hjernerystelse.

Bødker fik næsten 17 minutters istid i sæsonens sidste kamp, hvor han blev noteret for to minusser i plus/minus-statistikken. Status for Bødkers sæson blev 51 point i 80 kampe. Mikkel Bødker kunne godt spille VM for Danmark, men det er nok tvivlsomt, om han gør det. Bødker har kontraktudløb til sommer, og han vil nok ikke risikere at blive skadet, før han har fået fremtiden på plads. Derfor virker det mest sandsynligt, at han takker nej til en VM-invitation.

Frans Nielsen og New York Islanders er klar til slutspillet i Eastern Conference, men ved stadig ikke, hvem de skal møde i første runde. Det bliver enten Florida Panthers eller Pittsburgh Penguins alt efter, hvor Islanders slutter i tabellen.

Lørdag lykkedes det ikke newyorkerne at generobre tredjepladsen i Metropolitan Division, da Islanders hjemme tabte med 4-3 til Buffalo Sabres i overtiden. Frans Nielsen noterede sig for et enkelt skud på mål i sine 15 minutter og 41 sekunder på isen.

Islanders afslutter søndag grundspillet på hjemmebane mod Philadelphia Flyers. Vinder de den kamp, møder de Pittsburgh Penguins i første runde af slutspillet, mens et nederlag vil give Frans Nielsen og kompagni fornøjelsen af Florida Panthers i første runde.