NHL: Assist til Ehlers, Nielsen slog Canucks uden Hansen

Udover Mikkel Bødker debuterede for sin nye klub Colorado Avalanche i nat, så var der også tre andre danskere på isen. Nikolaj Ehlers var selvfølgelig med for Winnipeg Jets, da de på hjemmebane måtte se sig slået af Florida Panthers med 3-2.

Panthers kom på 1-0 med seks minutter igen af første periode, hvor Jets forsøgte sig med en “Coaches challenge” da de mente der offside i situationen der ledte op til målet. Jets tabte deres challenge og dermed deres timeout, da dommerne ikke kunne finde uomtvisteligt bevis for at der var offside og ikke onside, som de først havde dømt. Målet var i øvrigt en lille perle da Vincent Trocheck sendte en pasning ind på bladet af Reilly Smith, som med en virkelig flot styring, styrede pucken helt op i hjørnet af målet.

Jets kom dog tilbage i kampen og vendte om til egen fordel, da de først fik udlignet ved Dustin Byfuglien, da han fulgte op på Nikolaj Ehlers forsøg tæt under mål. Derved fik Ehlers sin assist nummer 18 i denne sæson, hvilket bringer ham op på en sæsontotal af points der hedder 31 points i 62 kampe.

Kort efter udligningen brød Andrew Copp alene igennem og køligt afdriblede Roberto Luongo i Panthers-kassen.

Reilly Smith var dog ikke færdig og han scorede sit andet mål i kampen via et powerplay til gæsterne, da han stod så markeret i slottet han kunne sætte staven på og slå pucken ind. Den tjekkiske legende Jaromir Jagr var manden med afgørelsen da han kort efter udligningen slog til i vanlig Jagr stil; ind over blå linje et træk ind i banen og et kraftfuldt håndledsskud forbi keeperen i målet.

Ehlers sluttede kampen med over 20 minutters istid, en assist, to skud og +1 i plus/minus statistikken.

Frans sejrede mod Jannik

Der var danskermøde i Vancouver, da hjemmeholdet Canucks uden Jannik Hansen var værter for Frans Nielsen og hans New York Islanders. Canucks ligger lige nu nummer 10 i western conference og med hele otte points op til den sidste slutspilsplads, er der kun minimal chance for at nå med, derimod ligger Islanders godt til de er inde i slutspillet lige nu og det ser lyst ud for Nielsen og Co.

Islanders lagde for med den første scoring som kom fra Travis Hamonic der sendte et skud direkte i kassen ude fra banden af, hvor Jakob Markstrøm i Canucks målet ikke kunne se noget, på grund af trafikken foran ham. Canucks med udligningen lidt senere i perioden fra Linden Vey.

Gæsterne tog teten igen i anden periode med en scoring fra Anders Lee, i en situation hvor pucken lige akkurat kom ind over stregen, men inde var den. Igen Canucks med en udligning, denne gang fra Daniel Sedin der udnyttede at Henrik vandt en nærkamp ude i hjørnet og derfra sendte han et skud i kassen via keeper Thomas Greiss.

Islanders løb dog afsted med begge points, da Thomas Hickey sendte et skud i nettet fra blå linje til 3-2 og dermed gæsternes tredje føring i kampen og denne gang holdte den hele vejen.

Jannik Hansen sad over i kampen, men det vides ikke om det var en mindre skade, eller om der bare var brug for et hvil til den solide dansker, siden han ikke spillede. Frans Nielsen derimod spillede og gjorde det riftig fornuftigt, han var den forward fra Islanders med mest spilletid da han kunne notere sig 21.22 på isen. Han havde ingen skud på mål, men til gengæld var han inde på to ud af tre mål for udeholdet hvilket gav ham +2 i plus/minus statistikken.