NHL: Antyder Frans Nielsen et Islanders-farvel?

Med nederlaget i nat dansk tid røg New York Islanders ud af NHL-slutspillet, og med det mistede Frans Nielsen endnu en mulighed for at gå langt med sin “hjerteklub”. NHL.com stiller spørgsmålet om, hvorvidt det var danskerens sidste kamp for Islanders, og læser man mellem linjerne synes det ikke helt usandsynligt, at Islanders og Nielsens veje skilles.

I hvert fald antydede Frans Nielsen efter nederlaget i Tampa i nat, at han tænker over andre muligheder end den forlængelse med Islanders, som han med sikkerhed sagtens kunne få i hus.

Danskeren har været i organisationen siden 2006, og han har spillet hele 630 kampe (grundspil og slutspil) for New York Islanders, hvilket gør ham til den spiller, der har været længst hos Islanders, hvor danskeren er en dybt respekteret skikkelse.

– Jeg har altid været stolt af at repræsentere den her organisation. Der er masser af tid at gøre med her i sommeren, og vi må se, hvad der sker. Jeg har ikke tænkt særlig meget over situationen på det seneste, men jeg har altid været stolt over at bære Islanders-trøjen, sagde Frans Nielsen til nhl.com efter kampen i Tampa.

Men efterfølgende afviste danskeren ikke, at han eventuelt kunne spekulere i at ramme det frie marked, når muligheden er der ved kontraktudløb.

– Selvfølgelig vil det være svært at forlade gutterne i Islanders. Der er mange mennesker, der har betydet meget for mig og min udvikling som ishockeyspiller. Vi må se. Lige nu er det en anelse ude af min kontrol. Jeg har arbejdet hårdt hele sæsonen og forsøgt at vise, hvilket type spiller, jeg er. Forhåbentlig gjorde jeg nok, lød det fra en – naturligvis – skuffet Nielsen.

Også en anden markant skikkelse, Kyle Okposo, står med kontraktudløb og mister Islanders ham og måske også Travis Hamonic, der mere end har antydet, at han gerne vil hjem til Canada af personlige årsager, kan det svække holdet så meget, at Frans Nielsen muligvis også fristes til at prøve noget nyt – også selv om lønnen måske ender med at blive mindre end hos Islanders.