NHL: Andersen stærkest i danskeropgør mod Nielsen

Foto: Jan Korsgaard

Det var Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs, der trak det længste strå, da den canadiske klub fredag var på besøg hos Frans Nielsen og Detroit Red Wings på deres nye hjemis i Little Caesars Arena.

Kampen var helt lige på måltavlen efter de første to perioder, men i de sidste 20 minutter trak Toronto afgørende fra og vandt med 4-2.

Der stod Detroit Red Wings på det meste i første periode, hvor en skarp Frederik Andersen holdt gæsterne fra Toronto inde i opgøret. Værterne vandt skudstatistikken med 15-3, men fik kun scoret et mål. Gustav Nyquist passerede Frederik Andersen efter 13 minutter og udlignede til 1-1.

Mitch Marner havde bragt Mike Babcocks Maple Leafs-mandskab foran i powerplay efter fire minutters spil, og i begyndelsen af anden periode fik endnu en af holdets unge profiler scoret. William Nylander nettede til 2-1 i en periode, hvor gæsterne sad på spillet og kom til klart flest skudforsøg.

Luke Glendening fik udlignet for Detroit i slutningen af midterperioden, men i tredje periode sørgede Auston Matthews og til sidst Leo Komarov for, at Toronto kunne rejse hjem med en sejr i bagagen.

Frederik Andersen blev noteret for 21 redninger og en redningsprocent på 91,3, mens Frans Nielsen i sine 17 minutter og 14 sekunder på isen fik sendt to skud på mål, lavede et hit og blokerede et skud.

Lars Eller var også i aktion i fredagens træningskampe. Han fik 18 minutters istid med et skud på mål og et hit til følge for Washington Capitals, som på udebane tabte med 3-1 til Carolina Hurricanes.