NHL: Andersen står foran Toronto-debut i nat

Foto: Jan Korsgaard

Når Ottawa Senators midt på natten dansk tid møder Toronto Maple Leafs i Saskatoon, bliver det formentlig til Maple Leafs-debut til Frederik Andersen.

Danskeren forventes nemlig at få spilletid i kampen, og dermed træder han på is for første gang siden 2. september, hvor han blev skulderskadet i Danmarks OL-kvalkamp mod Slovenien.

Her ramlede Andersen uheldigt ind i Oliver Bjorkstrand og faldt lige uheldigt ned på skulderen. Men efterfølgende genoptræning har altså sendt den danske målmand tilbage på træningsbanen og nu skal han også i kampform frem mod sæsonstarten om lidt over en uge.

– Jeg ved ikke, hvor meget Frederik kommer til at spille, men i hvert fald en periode, siger Toronto-coach Mike Babcock ifølge sportsnet.ca

– Vi har været virkelig tålmodige. Vi vidste, at vi havde tid til at arbejde korrekt med skaden og ikke tage chancer, hvilket er rigtig godt. Man vil ikke gerne tage chancer. Vi har taget “baby steps”, men nu er det tid til at komme i gang, siger Frederik Andersen selv.

Kampen spilles i SaskaTel Centre i Saskatoon, hvor Leafs-feberen er total. Der forventes udsolgt med over 15.000 tilskuere til kampen.