NHL: Andersen har ramt et “down”, Toronto tabte igen

Frederik Andersen er i denne sæson ofte blevet kaldt den vigtigste spiller hos Toronto Maple Leafs. Og de seneste to kampe har været tydelige tegn på, at hvis ikke det fungerer for Andersen, vinder Maple Leafs ikke. Eller vinderchancerne formindskes i hvert fald kraftigt.

Senest blev den danske målmand skiftet ud i udendørskampen mod Washington, og i nat reddede Frederik Andersen blot 19 af 24 skud, da Toronto tabte 3-5 til Buffalo, der for længst er ude af kampen om pladserne i slutspillet.

Det var Torontos fjerde nederlag på stribe, og træner Mike Babcock har nu fire dage til at få sat sine spillere i sving frem mod stormødet mod Pittsburgh, der er en alvorlig test for Toronto i forhold til, hvor Maple Leafs står rent styrkemæssigt frem mod Stanley Cup-slutspillet. 

I nat fik Toronto vendt 0-2 til 2-2, men Buffalo slog hurtigt igen, og Johan Larssons mål til 5-2 kort inde i tredje periode kom Maple Leafs sig aldrig over. 

De to hold har i øvrigt hele tre indbyrdes møder endnu i grundspillet, så Toronto har rigelige muligheder for at få revanche mod Buffalo og finde sig selv frem mod slutspillet.