NHL: ANDERSEN FIRST STAR med 44 redninger

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen kom sig hurtigt over knockouten i den seneste kamp mod Anaheim. 

I nat dansk tid var den danske målmandskæmpe tilbage i storform og blev efter Torontos 3-2-sejr efter straffeslag over Nashville kåret til kampens bedste spiller.

Andersen leverede 44 redninger og en redningsprocent tæt på 96, samtidig med, at han “vandt” straffeslagene for hjemmeholdet i en kamp, der havde “playoff-dimensioner”.

Både Toronto og Nashville må nemlig efterhånden regnes som to af de hold, der er favoritter til at gå langt i et kommende Stanley Cup-slutspil.

Deres indbyrdes kamp var nøjagtig så tæt og jævnbyrdig, som man kunne forestille sig og endte med, at James van Riemsdyk blev matchvinder i straffeslag.

Samme mand scorede første periodes eneste mål, og Kasperi Kapanen supplerede med 2-0-scoringen i anden periode. Men Nashville giver aldrig rigtig op – nøjagtig som i fjor – og Colton Sisson og Viktor Arvidsson fik bragt stillingen på 2-2, inden det hele altså endte i overtid og straffe.

Højdramatisk match i en naturligvis udsolgt arena i Toronto, hvor Frederik Andersen leverede en række store redninger og flere gange blev hyldet med “Freddy”-råb på hjemmebanen. 

Han tog seks af syv straffeslag i en hård battle med Nashvilles Pekka Rinne, der også stod fremragende i det andet bur. Herlig hockeyaften i Toronto.