NHL: Andersen fandt storspillet frem mod mestrene

Foto: Jan Korsgaard

Efter et par skuffende præstationer i de seneste kampe fandt Frederik Andersen igen sit bedste spil frem, da Toronto Maple Leafs slog de forsvarende mestre fra Pittsburgh Penguins.

Toronto satte en flot rekord med en 5-2-sejr over de seneste to sæsoners Stanley Cup-vindere. Dermed hentede traditionsklubben sin tiende hjemmesejr i træk, og det er klubrekord. To gange tidligere har Maple Leafs vundet ni hjemmekampe på stribe, men lørdag lykkedes det altså klubben at nå et tocifret antal sejre på stribe.

Nazem Kadri var med to scoringer en af de afgørende spillere for Toronto. Han scorede til 2-0 i slutningen af første periode og øgede til 3-0 midtvejs i kampen. Det var nok til at sikre ham titlen som kampens spiller.

Frederik Andersen var også lige der, hvor han skulle være. Den store dansker reddede 38 af Pittsburghs 40 forsøg og noterede sig for en redningsprocent på 95,0. Efter kampen blev Andersen kåret til opgørets second star.

Det var først i slutningen af tredje periode, at Penguins fik reduceret. Sidney Crosby og Patric Hörnqvist reducerede hjemmeholdets føring, men til sidst satte Patrick Marleau målet til 5-2 ind, og så var kampen endeligt afgjort.

Maple Leafs ligger forholdsvis isoleret på tredjepladsen i Atlantic Division og ser ud til at måtte berede sig på en slutspilsserie mod Boston Bruins, som er toer i divisionen.