NHL: Anaheim-spiller spærres 20 spilledage for doping

Anaheim Ducks og NHL er ramt af en dopingsag. Det er Frederik Andersens holdkammerat Shawn Horcoff, der med øjeblikkelig virkning er suspenderet af NHL for “violating the NHL’s performance enhancing substances program.”, eller kort sagt brugen af ulovlige stoffer.

Shawn Horcoff bliver suspenderet i 20 kampe og frataget sin løn i den samme periode. Det vil sige, at Horcoff mister 357,526.88 dollars og foreløbig også pladsen på Anaheims mandskab.

37-årige Horcoff har en gigantisk lang NHL-karriere bag og har i indeværende sæson spillet 45 kampe for Anaheim med 10 point til følge. Han er den første NHL’er siden Carter Ashton (Toronto) ligeledes blev spærret i 20 spilledage.

Selv siger Horcoff, at han har brugt det ulovlige, unavngivne præparat i forbindelse med genoptræningen efter en skade, og at han undskylder for sin dumhed.

– Da jeg skulle tilbage efter en skade, som jeg pådrog mig sidste efterår, prøvede jeg en behandling, som jeg troede på, ville hjælpe med at speede processen op. Selv om jeg ikke vidste, at det var ulovligt i forhold til NHL’s regler, er det ingen undskyldning, siger han i en pressemeddelelse.