NHL: Alfredssons trøje kommer op at hænge i Ottawa

Foto: Bridget Samuels

Svenske Daniel Alfredsson er en legende i NHL og Ottawa Senators, og nu er den blå-gule forwards mangeårige klub klar til at hædre ham med en af de største gestusser, der findes i sportens verden.

Senators har besluttet, at Daniel Alfredssons trøje med nummer 11 på ryggen skal op at hænge under loftet i Canadian Tire Center, hvor holdet har hjemme. Svenskerens trøje vil blive hejst op på sin nye plads ved en ceremoni 29. december.

– Det bliver følelsesladet, men jeg er ikke bange for at græde. Hvis jeg gør, så er det fint. Det er cool, men jeg er ret sikker på, at følelserne vil komme frem, siger Daniel Alfredsson om den kommende begivenhed.

Den nu 43-årige Daniel Alfredsson lagde skøjterne på hylden i 2014 efter en sæson som Detroit Red Wings-spiller. Forinden havde han tilbragt hele sin NHL-karriere i Ottawa Senators, som han debuterede for i 1995/96-sæsonen.

Alfredsson var kaptajn for Senators fra 1999 og 13 sæsoner frem, og han nåede i alt at spille 1178 kampe for klubben. Det blev til 1108 point i Senators-trøjen for svenskeren, som blev den sidste Ottawa-spiller til at bære en trøje med nummer 11 på ryggen.

Den kommer nu op at hænge og skal aldrig tages i brug igen i respekt for klubbens største legende.