NHL: Afdøde Emery bliver hyldet

Foto: Bridget Samuels

Den tidligere NHL-målmand Ray Emery døde søndag i en drukneulykke i Lake Ontario tæt på den canadiske by Hamilton. Dødsfaldet kom som et chok for hele NHL-verdenen, som nu hylder den tidligere Stanley Cup-vinder.

– Ray var en fantastisk holdkammerat og en endnu bedre ven. Hvil i fred, Razor. Jeg vil savne dig, skriver Philadelphia Flyers-stjernen Claude Giroux på Twitter.

Ray Emery spillede for Flyers i 2009/10-sæsonen og igen fra 2013 til 2015. Canadieren kom omkring flere NHL-klubber i sin karriere, hvor han blandt andet førte Ottawa Senators til Stanley Cup-finalen i 2007 og var med til at vinde med Chicago Blackhawks i 2013.

– Ray var afgørende for vores tur til Stanley Cup-finalen i 2007, og da han var bedst, bragte han kant og vindermentalitet til spillet. På vegne af hele vores organisation vil jeg gerne udtrykke min dybeste sympati til Rays familie, venner og kære, siger Ottawa Senators’ ejer Eugene Melnyk i en pressemeddelelse.

Ray Emery lagde skøjterne på hylden i 2016 efter en sæson, hvor han havde været omkring AHL-klubberne Ontario Reign og Toronto Marlies samt DEL-klubben Adler Mannheim. I Toronto gjorde den farverige målmand stort indtryk.

– Forfærdelige nyheder om Ray Emery. Han var en utroligt god holdkammerat, skriver svenske William Nylander, som spillede sammen med Emery i Toronto Marlies, på Twitter.

Ray Emery blev 35 år.