NHL: 7-4 – Boston slog Toronto og Andersen

Den sidste serie er afgjort i NHL, og det blev desværre endnu et exit til en dansk spiller.

Boston vandt 7-4 over Toronto og sendte dermed Maple Leafs ud af kampen om Stanley Cup. En tæt serie, men alligevel et skuffende tidligt exit for Frederik Andersens klub, der havde større forventninger end blot endnu et farvel i første runde af playoffs.

Frederik Andersen og Toronto fik ellers en drømmestart på kampen mod Boston med Patrick Marleaus tidlige føringsmål til både 1-0 og 2-1, men allerede inden første periode var ovre, var hjemmeholdet foran 3-2 i en kamp, der bølgede helt til slut.

For i anden periode slog Maple Leafs igen med to scoringer. Først ved Travis Dermott og siden ved Kasperi Kapanen. Dermed gik Toronto-spillerne ind til de sidste 20 minutter i serien foran med 4-3. 

Læsset væltede, for allerede efter 1:10 af tredje periode scorede Torey Krug til 4-4 for Boston, og fire minutter senere klappede Jake DeBrusk, kampens first star, 5-4-målet ind og David Pastrnak femte mål i serien til 6-4 i det 12. minut sendte tilskuere i Boston i drømmeland, og de var i total ekstase ved 7-4, der blev scoret i tomt net af Brad Marchand.

Frederik Andersen sluttede sæsonens – foreløbig – sidste kamp med en redningsprocent på 82.9 og 29 redninger på 35 forsøg. Spørgsmålet er nu, om der er overskud og energi til at spille VM for Danmark hjemme i Herning efter den ærgerlige exit for Toronto. Det vil de kommende dage vise.

Her David Pastrnaks 6-4-mål, der afgjorde sagerne for Boston.