NHL: 10 forudsigelser for den kommende sæson

Foto: Bridget Samuels

Den nye NHL-sæson er lige på dørtrinnet. Onsdag aften spilles de første fire kampe i 2016/17-sæsonen, og som en lille optakt bringer vi her ti forudsigelser om den kommende sæson.

1. New York Rangers vinder Stanley Cup – Lad os bare begynde med det, det hele handler om: Stanley Cup-trofæet. 30 hold deltager i jagten, halvdelen af dem har måske reelt muligheden for at vinde og en håndfuld hold hører til Stanley Cup-favoritterne.

Washington Capitals, Pittsburgh Penguins og Tampa Bay Lightning er bookmakernes favoritter. New York Rangers har tilhørt favoritfeltet i de seneste år. Det gør de ikke længere, men vi satser og siger, at Henrik Lundqvist, Rick Nash og måske Nicklas Jensen skal en tur til Det Hvide Hus næste år.

2. Connor McDavid laver flest point – Han er kun 19 år og tager først hul på sin anden sæson i NHL, men vidunderbarnet Connor McDavid er allerede en af de største profiler i NHL. Den nye Edmonton Oilers-kaptajn er en fantastisk ishockeyspiller, og han skal om nogen drive sit hold frem. Det kommer han til at gøre. McDavid laver over 100 point i denne sæson. Det rækker til en topscorertitel, men er det nok til at bringe Oilers i slutspillet?

3. Vladimir Tarasenko laver flest mål – Der har stået Alexander Ovechkin på målscorertitlen i NHL i de seneste fire sæsoner, men nu bliver han udfordret af en landsmand. Vladimir Tarasenko har bygget mere og mere på i de seneste sæsoner, og i denne sæson lander St. Louis Blues-forwarden omkring de 50 mål og bliver ligaens målkonge.

4. Nikolaj Ehlers bliver dansk topscorer – Vi har tidligere spået det, og vi står fast. Nikolaj Ehlers får masser af tillid fra Winnipeg Jets og kvitterer med så mange point, at han bliver den bedst producerende dansker i denne sæson. Frans Nielsen bliver nok den største konkurrent.

5. Anze Kopitar bliver MVP – Sloveneren er ekstremt vigtig for sit hold, når han er på isen. Det har han vist for Los Angeles Kings, for Slovenien og senest for Team Europe i World Cuppen.

29-årige Anze Kopitar er nu også blevet udpeget til kaptajn for Kings, og han kommer til at gå forrest og bringer holdet sikkert i slutspillet. Det sikrer ham titlen som NHL’s mest værdifulde spiller.

6. Shea Weber bliver bedste back – Han er skiftet til Montreal Canadiens i sommerens mest omtalte trade, og det lønner sig for Shea Weber. Canadieren har i flere år været et af NHL’s største backnavne, men han har endnu ikke vundet titlen som ligaens bedste back, Norris-trofæet.

Det bliver der dog ændret på, for Weber stabiliserer Montreal-defensiven, viser sig fænomenale slagskud i powerplay og er hovedmanden bag Canadiens’ genrejsning. Det sikrer ham titlen som NHL’s bedste back.

7. Carey Price vinder Vezina-trofæet – Carey Price er verdens bedste målmand. Det mest synlige bevis på det, var Montreals fald fra tinderne i sidste sæson, hvor han var skadet det meste af tiden.

Nu er Price tilbage i fuld vigør. Han var stærk for Canada under World Cuppen, og det niveau tager han med sig ind i NHL-sæsonen, hvor han er klar til at dominere mellem stolperne. Price er bedst og bliver også kåret til den bedste målmand i NHL.

8. Auston Matthews bliver årets rookie – Det er en lidt kedelig og noget konservativ forudsigelse, vi har kommer med, men mange øjne vil være rettet mod draftens førstevalg i denne sæson.

Han er et stort talent, han spiller for verdens største ishockeyklub og han kommer til at få en del istid og kvittere med et pænt pointsnit. Det er nok til at sikre sig rookietitlen, selvom finske Patrik Laine nok også vil byde sig til. Og så skal i da ikke snydes for en lidt mere vovet spådom i kategorien: Oliver Bjorkstrand slutter i top fem i afstemningen om at blive årets rookie.

9. Columbus og Calgary kommer i slutspillet – Columbus Blue Jackets og Calgary Flames var begge et stykke fra at komme i slutspillet i sidste sæson, men der kan være bedre tider på vej.

Begge klubber har spændende unge spillere, som alle har hentet værdifuld erfaring, og på målmandsposten virker de begge stærkere. Brian Elliott er kommet til i Calgary og Sergei Bobrovsky er klar for Columbus. Det er nok til at bringe de to hold i slutspillet i hver sin conference.

10. Florida og Anaheim misser slutspillet – De vandt begge deres division i sidste sæson, men denne sæson kan blive svær for både Florida Panthers og Anaheim Ducks. Førstnævnte satser ret stort, men indleder sæsonen med et par vigtige spillere på skadeslisten.

Offensivt er dybden ikke stor nok på Panthers’ hold, og Jaromir Jagr er fascinerende og motiverende at følge, men ikke god nok til at bringe Florida i slutspillet. Anaheim savner også dybde i offensiven, hvor det er svært at se, hvor de sidste 20-30 mål skal komme fra. Getzlaf og Perry skal nok bidrage med deres sædvanlige andel, men det er ikke nok. Derfor går de også fra divisionstitel i 2016 til tidlig sommerferie i 2017.