Netværk og ligaplaner i Aarhus

Der er ikke tradition for ligahockey i Aarhus, men i IK Aarhus er målet stadig at ramme Metal Ligaen inden for de kommende sæsonen – med 2017/18 som udgangspunkt.

På den måde arbejdes der altså på to fronter i elitedelen af klubben, hvor 1. divisionsholdet skal betjenes og holdes i gang, samtidig med, at der arbejdes i kulissen for at gøre klar til ishockey i landets bedste række.

Blandt andet har IK Aarhus en stor netværksgruppe kørende ved siden af ishockeyen, og efter årsskiftet regner manager Søren Thrane med at oprette gruppe nummer to.

– Det er stenhårdt arbejde, men vi gør det billigt og nemt for virksomhederne at være med. Nogle af dem sponsorerer os for øjeblikket, men hovedformålet er i første omgang at skaffe knowhow og netværk, der kan hjælpe os med ligaplanerne.

– Vi bygger det op nedefra, og vi har masser af nystartede virksomheder, der gerne vil være med hos os – og det er positivt.

– Lige den del fungerer faktisk rigtig fornuftigt, og lige nu er vi i gang med at lave en handlingsplan for de kommende år. Vi skal tættere på og være mere konkrete, før virksomhederne for alvor vil poste økonomi i projektet, forklarer han.

– Og det er mig virkelig magtpåliggende, at vi ikke tager skridtet, før vi er helt sikre på, at der er økonomi til at spille i ligaen. Man skal også kunne se tre år frem. Det holder ikke, hvis vi kun kan se et år frem ad gangen i ligaregi, siger IK Aarhus-manageren.

Han afviser i øvrigt heller ikke, at et større samarbejde med Silkeborg – eventuelt omkring et ligahold – kunne blive aktuelt.

Skal I med i toppen af 1. division, inden i rykker op i Metal Ligaen?

– Det er ikke nødvendigt. Det er to forskellige verdenen. Vi prøvede for et par år siden, og det gik også rigtig godt (IK Aarhus samlede for eksempel over 1000 mennesker til et par hjemmekampe i 2012/13-sæsonen).

– Man kunne og kan sagtens bruge 1. division til at bygge noget op, men desværre ramte vi så en mur, der hedder forpagteren oppe i hallens café.

– Forpagteren er umulig at samarbejde med, og vi har stoppet alt samarbejdet med caféen for øjeblikket. Det er virkelig ærgerligt, men det betyder, at vi ikke kan tjene penge på vores hjemmekampe og derfor har vi ikke penge til at markedsføre vores hjemmekampe. Vi arbejder virkelig hårdt på at få det ændret, og kunne vi samarbejde, ville der være en god forretning for både os og forpagteren, siger Søren Thrane til FACEOFF-online.dk.