Nat og dag i Odense – to point til Frederikshavn

Foto: iShoot.dk

Første periode klart til Frederikshavn, anden periode klart til Odense, tredje periode uafgjort og bonuspoint i straffeslag til nordjyderne, der endte med 5-4-sejr til Frederikshavn i en kamp, der var som nat og dag og bød på fine mål, store fejl og til slut masser af dramatik.

Efter en rolig start på kampen fik Yannick Vedel kampens første udvisning for en høj stok i angrebszonen.

Nordjyderne var nådesløse: Mark Hurtubise fik en tværpasning og skød fladt mod nærmeste hjørne. Robin Rahm nåede ikke at flytte sig over til modsatte stolpe, og pucken sneg sig ind over stregen.

Fynboerne var uden to canadiere: Jamie Lewis og Anthony Camara, begge sygemeldt, og virkede lidt konfuse i indledningen.

Det gjorde Mads Larsen til gengæld ikke. Manden med nummer 41 gennemførte et fremragende skift, skød på mål og så Nick Olesen styre den i kassen til 2-0 i gæsternes favør.

Kort forinden havde Anthony Deluca brændt en friløber.

Det blev til 3-0 til Frederikshavn med syv minutter tilbage af første periode. Odense-spillerne lignede nogen, der stadig plejede tømmermænd fra nytårsaften og Nick Olesen stod fuldstændig fri inde foran mål, hvor han proppede pucken ind bag Rahm.

Søren Nielsen med gitter var tilbage på isen efter sit kæbebrud, og han havde hjemmeholdets største chance i første periode med frit skud midt for mål. Christian Larsen var vågen i White Hawks-buret.

Lidt mere rul i Odense i anden periodes begyndelse. Mads Schaarup drønede med frem og var tæt på at sætte et trækskud ind. I den anden ende var Jens Henrik Tönjum lige så tæt på at øge for gæsterne.

Odense fik den scoring, der kunne bringe nerve tilbage i opgøret.

En løs puck dumpede ned foran Sebastian Ehlers, der huggede knastørt til og reducerede til 1-3.

Små syv minutter inde i anden periode var kampen pludselig helt åben igen:

Henrik Nielsen havde bud på stolpen kort før Nicolai Eriksen tog chancen med et lusket skud tæt ved blå linje. Skiven gled ind bag Christian Larsen. 2-3.

Odense havde fundet et eller andet, og kort efter kastede Frederik Sørensen sig ned og blokerede et skud med benet. Folket jublede og Odense havde vundet sit publikum tilbage.

Nu var det Frederikshavn, der stod stille. Specielt Søren Nielsen havde gæsterne svært ved at holde. Han gjorde nøjagtig, hvad der passede ham. Bortset fra lige at udligne. Chancerne var til stede.

Som nat og dag i to perioder. Hvad ville den tredje bringe?

Var der blevet talt med store bogstaver hos Mikael Gath i Odense-rummet i første pause, så tog Mario Simioni formentlig over i pausen mellem anden og tredje.

Med 777 tilskuere var der godt 1100 færre end til nytårskampen mellem Odense og Rødovre, og de få tilskuere fik endelig TO koncentrerede hold at se i tredje periode. Der var noget på spil.

Pludselig kom 3-3’eren. Odense fik brudt et nordjysk opspil og lidt tilfældigt dumpede skiven ned foran en fri Dale Mitchell. Canadieren, der ellers havde været mere eller mindre usynlig i det meste af kampen, lagde pucken op i forreste hjørne.

Dramatikken fortsatte. Martin Larsen hægtede Mark Hurtubise, der fik et af de tynde straffeslag. Rahm reddede med benskinnen.

Begge hold gik hårdt efter sejren i slutfasen og spillede med kæmpe risiko både i midtzonen og i defensiven.

En stor fejl i egen zone af Nick Walters gav Frederikshavn muligheden. Anthony Deluca sagde tak for kaffe og knaldede skiven op i hjørnet. 4-3 til gæsterne, der kort efter overlevede en udvisning.

Til gengæld overlevede gæsterne ikke, da Odense tog Robin Rahm og spillede seks mod fem. Sebastian Ehlers, der hidtil i sæsonen kun havde scoret en enkelt gang, fik pucken skråt for mål og flåede den i nettet til slutresultatet 4-4 i ordinær tid.

Ehlers var også tæt på med et stolpeskud i en lige ved og næsten-forlængelse, hvor de fleste skud blev blokeret. Det forblev målløst og bonuspointet skulle gives i straffeslag.

Efter fem brændte forsøg fik Henrik Eriksson chancen for Frederikshavn, og han lagde pucken op i nettaget med en kølig baghånd. Lækker detalje af svenskeren, der stensikkert fik tanket selvtillid med sin scoring.