Morten Green stopper sin aktive karriere

Foto: Jan Korsgaard

Det sluttede på landsholdet i fjor, og nu har Morten Green definitivt besluttet sig for at stoppe sin aktive karriere, når Rungsted afslutter sæsonen. Kroppen er ramt af slitage, siger Green i en pressemeddelelsen. 

– Det er vigtigt for mig at stoppe mens legen er god, og jeg stadig føler jeg stadig gør en forskel. Det er som om kroppen ikke længere helt gør det samme, som hjernen fortæller den skal, og så syntes jeg det er på tide at takke af” udtaler Morten Green i en pressemeddelelse fra Rungsted Seier Capital.  

– Mon ikke jeg stadig kommer til at have noget med sporten at gøre, men lige nu handler det om Rungsted Seier Capital og denne sæson. Vi går ind i slutspillet om få uger og jeg vil gerne slutte af med manér, så det er på banen mit fokus kommer til at være den kommende tid, tilføjer han. 

Seniorkarrieren startede i 1996 da han som 15-årig debuterede i Rungsted trøjen. I hans første sæson blev det til intet mindre end 17 mål og han blev den yngste spiller til at score i Metal Ligaen nogensinde. Denne rekord stod i 20 år, indtil Jonas Røndbjerg slog den i 2016 med et mål der i øvrigt var assisteret af netop Morten Green.

Som den snusfornuftige person Morten Green er, valgte han at blive i Rungsted og færdiggøre gymnasiet, hvorefter han rejste til Sverige, der skulle blive hans hjem de efterfølgende 13 sæsoner.

Leksand IF, MODO, Rögle og Malmö var blandt de klubber Morten spillede for, og det blev til mere end 600 kampe i Sverige. Herefter blev det fra 2012 og tre sæsoner frem, den tyske DEL-liga der blev base for familien Green inden turen i 2015 gik hjem til barndomsklubben Rungsted hvor det hele startede.

Morten Greens internationale karriere er et kapitel for sig selv. 19 VM-turneringer, 5 OL-kvalifikationsturneringer og 316 landskampe er rekorder der formentlig aldrig bliver slået.

Denne sæson har Morten misset 18 kampe i Metal Ligaen på grund af en skade, og det er erkendelsen af at kroppen er slidt efter at have spillet tæt ved 1.500 ishockeykampe på seniorniveau, der gør, at Morten nu har truffet beslutningen om at stoppe, skriver Rungsted.