Morten Green runder 300 landskampe i morgen

Foto: Jan Korsgaard

Det er vildt, men det kommer formentlig til at foregå i forholdsvis stilhed og med en buket blomster på isen i Riga. Morten Green runder 300 kampe i den danske landsholdstrøje, når det i morgen går løs i det lettiske hovedstad med testkampen mellem hjemmeholdet og Danmark.

300 kampe – tyg lige på den – og debut helt tilbage i 1999. Morten Green har været med ved 18 VM-turneringer på stribe og på hele rejsen med det danske landshold fra oprykning til den bedste VM-gruppe og frem til to kvartfinaler i Köln og Skt. Petersborg.

I maj 2014 snuppede han Jesper Damgaards daværende rekord på 256 kampe for Danmark.

I morgen bliver han en del af et særdeles eksklusivt selskab, der ledes af den finske legende Raimo Helminen, der ifølge IIHF – vi har forespurgt tidligere i dag – står med rekorden og 331 landskampe for sit nationalhold.

Ifølge IIHF-kontoret er der blot yderligere syv spillere, der har spillet over 300 kampe på deres respektive nationalhold: Udo Kiessling (Tyskland), Jiri Holik (Tjekkoslovakiet), Alexander Maltsev (Rusland), Sergei Makarov (Rusland), Dietmar Peters (DDR), Vyacheslav Fetisov (Rusland) og Mathias Seger (Schweiz).

Det er altså et udsøgt selskab, Morten Green kommer i, når han i morgen træder på isen i Riga. Grunden til, at det store jubilæum nok kun fejres stille og roligt, er naturligvis, at Rungsted-spilleren har sin koncentration rettet – sammen med holdkammeraterne – mod Minsk og OL-kvalifikationen.

Men mon ikke lige Green trods alt skal hædres med en tale i omklædningsrummet efter kampen? Det har han om nogen fortjent.