OL-KVAL: Morten Green: Har haft det helt ad helvede til

Foto: Jan korsgaard

Morten Green havde huen trukket helt ned til øjnene, da han i går mødte pressen før den danske træning i Minsk Arena.

Den danske rekordholder, der i dag passerer 303 landskampe i matchen mod Polen, var tydeligvis stadig skuffet over nederlagene mod Hviderusland og Slovenien, der kostede Morten Green den absolut sidste mulighed for et OL med Danmark.

Han har forsøgt fem gange. Første gang var helt tilbage før Salt Lake City i 2002.

– Hvordan jeg har haft det de sidste dage? Helt ad helvede til, sikkert som alle de andre. Vi kom herover for at vinde, men har tabt to kampe i streg. I realiteten har vi ikke været tæt på. Megaskuffende, kom det ærligt fra Morten Green.

Har det været værre den her gang, end for eksempel i 2013 i Vojens?

– Det var vel nogenlunde det samme dengang. Det er lige hårdt at misse OL-kvalifikationen hver gang det sker. Vi var tæt på i Norge og helt tilbage i kvalifikationen til Salt Lake City – back in the days, hvor jeg var 18 eller 19 år gammel – var vi et stolpeskud mod Frankrig fra at ryge videre. Den her gang var vi vel ikke engang tæt på. OL-drømmen er ovre for mig. Måske kommer jeg med som holdleder en gang, kom det fra Morten Green.

Prøv at se tilbage på de seneste par dage?

– Kampen torsdag aften knækkede os hårdt. Vi begyndte megagodt, kom ud som vi skulle. De havde jo knapt et skud på mål i det første kvarter. Efter det fandt vi aldrig os selv. Hviderusland var smarte, stillede sig tilbage og lokkede os i fælden. De slog kontra, scorede deres mål, og vi havde selv problemer med at lave mål i den anden ende.

– I går var det nogenlunde det samme. Forudsætningerne var, at vi skulle vinde med fire, vi gik i første omgang bare ud for at vinde, men røg igen ind i deres kontrastød. Skuffende, gentog Morten Green.

Der har været uhyre meget tale om forberedelserne eller manglen på samme. Hvordan vurderer du den diskussion?

– Det har jeg ikke rigtig kommentarer til. Flere af de andre hold har haft lige så dårlige forberedelser som os, så vi kan ikke give manglende forberedelse skylden. Det vil ikke være andet end en dårlig undskyldning.

– Ansvaret må ligge på os spillere. Vi har ikke præsteret, og det må vi tage skylden for. Vi er blevet rost efter mange VM-turneringer, og nu må vi også tage det skrald, der kommer.

Hvad tænker om din fremtid på landsholdet. Går luften ud af ballonen efter den her oplevelse?

– Lige nu tror jeg luften er ude af alles ballon. Men vi har skuffet før og rejst os igen. For mit vedkommende tager jeg en landsholdssæson ad gangen. Sådan har det været de seneste mange år. Janne og mange af de andre spillere syntes, det var vigtigt, jeg var med herovre i Minsk, og så længe det er tilfældet, så fortsætter jeg.

– Der er tre faktorer, der spiller ind: At træneren vurderer, jeg skal være med, at holdkammeraterne mener, det er vigtigt, at jeg fortsætter – og at jeg selv har lysten. Jeg regner bestemt med at fortsætte resten af sæsonen og tage endnu et VM med, lød det fra Morten Green.