Morgan Persson: Herlev skal leve op til sit ansvar

Foto: Jan Korsgaard

Da Herlev for halvanden måned siden fyrede assisterende træner Morgan Persson, kom det som et chok for svenskeren, der troede, han havde en kontrakt, der var uopsigelig frem til 30. april 2016.

Nu venter måske en retslig tvist mellem Herlev og DIU på den ene side og Morgan Persson på den anden side, hvis problemet ikke løses inden. Det er Ekstra Bladet, der bringer historien.

– Han (Herlevs sportslige ansvarlige Nicolai Flindt) sagde, at fyringen ikke var på grund af min person eller ishockey-kundskaber, men for at redde klubbens eksistens. De var nødt til at tage mine penge for at få nye spillere ind. De forsøger at spille på min samvittighed – at jeg kan redde klubben, siger Morgan Persson til avisen.

Herlev lagde i forbindelsen med fyringen ikke skjul på, at det var for at skaffe økonomisk luft, at man sagde farvel til Morgan Perssons lønudgift.

Han fik i første omgang en måneds opsigelse – også på sin lejlighed – som han nu er tvunget ud af.

– Jeg tror sagtens, at det her kan løses. Men ikke med en måneds opsigelse. Som en professionel eliteklub skal de leve op til sit ansvar. Så kan de komme videre. Jeg kan komme videre. Så kan vi få lagt det her bag os, siger Persson, der skulle have været assisterende træner for Linus Fagemo i denne sæson, til Ekstra Bladet.

Nu har Eagles ifølge Ekstra Bladet i stedet tilbudt Persson tre måneders løn. Hvorfor vil Nicolai Flindt ikke sige til avisen.

– Vi har naturligvis en interesse i, at alle går herfra på en ordentlig måde…. Der vil formentlig komme en eller anden forhandling nu, så lad os nu håbe, at sagen ender nogenlunde roligt, siger Nicolai Flindt.

Pt. står sagen i dialog mellem DIU, som har overtaget den fra Herlev, og DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening), som repræsenterer Morgan Persson.