Mon ikke Tobias Dyk er Hvidovres første svensker?

Foto: Ian Nielsen

“Dyk” ned i sportssektionen (i Hvidovre Avis) og bliv maximalt opdateret, når nyheden lander.”

Sådan står der på Hvidovre Ishockey Fighters Facebookside op til lanceringen af tre nye svenske spillere i morgen. Og her et kvalificeret gæt:

Den ene af de tre er den 22-årige forward Tobias Dyk, der passer perfekt til den profil, som Hvidovre tidligere har proklameret bliver grundstammen i importstammen.

Tobias Dyk kommer nemlig fra Malmös ungdomsafdeling, og har derefter gjort sig sine første erfaringer i seniorhockeyen i de næstbedste og tredjebedste rækker i Sverige.

Han har ganske fine tal med fra sine sidste juniorsæsoner i Malmö og derefter HV71, hvor han spillede, inden han for alvor begyndte seniorlivet.

Det gjorde Tobias Dyk i 2015/16 i den nordsvenske klub Asplöven i Allsvenskan, hvor han dog ikke slog til og blev udlejet til naboklubben Kalix.

Siden røg han tilbage til Skåne, Lund Giants og til sidst Tyringe, hvor han også tilbragte hele sidste sæson i Division I. Her stod han for 30 point i 35 kampe i grundspillet for Tyringe, der lige nøjagtig ikke nåede med ind i den kæmpelange playoff, der afslutter de svenske Division I-rækker.

Ganske pudsigt: Da han i 2013/14 spillede under Peter Enehag på Malmös J20 SuperElit, var Tobias Dyk den næstmest scorende spillere med sine 26 point i 45 kampe.

Nummer et på listen var ingen ringere end Matthias Asperup, der i 34 kampe leverede 27 point i selvsamme sæson.

Nummer tre på listen var Kristoffer Lauridsen, den nuværende Frederikshavn-spiller, så spørgsmålet er naturligvis om Dyk kan komme op på et niveau, der ligner Asperup/Lauridsens.

I givet fald har Hvidovre formentlig gjort et ganske godt køb.