Mitchell-hattrick og stensikker White Hawks-sejr

Vojens Efterskole
©iShoot.dk
Vojens Efterskole

Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs 3-0 (1-0,2-0,0-0) Kritikerne vil nok kalde det en alt for lille sejr til White Hawks, men for dem var det vigtigste nok at komme sig oven på den turbulente uge med træner-rygter til Finland, som ikke holdt vand. Derfor var sejren over Odense en kærkommen start efter landsholdspausen, hvor Dale Mitchell blev helten med et hattrick, men desværre nok også alvorligt skadet. Grimt så det i hvert fald ud, da han måtte forlade isen i starten af tredje periode.

320×360 artikel

Første periode blev lynhurtigt afviklet i Nordjyske Bank Arena, hvor det var hjemmeholdet der var i teten både spille og chancemæssigt.

Der gik kun 12 sekunder inden Cam Spiro første gang testede Odense målet, men her stod stolpen i vejen. Mads Larsen havde en god solotur kort efter, men her var Seppänen på plads, og tog sig af backens ellers ihærdige forsøg.

Unge Mikkel Bertelsen ville også lege med for hjemmeholdet, der var i fuldstændig kontrol i første periode. Desværre for Bertelsen, endte hans afslutning på stolpen. Det trak for alvor op til et White Hawks mål, og det kom efter 14 minutter. Her var det Dale Mitchell der gjorde det onde ved sine tidligere holdkammerater. Det så ud til Mitchell havde mistet pucken, men han fik den skrabet til sig igen, og fikst fik han spillet sig fri til baghånden, og udplacerede finnen i Odense buret.

Det var ikke meget fynboerne havde i de første tyve minutter. Den eneste reelle chance denne skribent noterede, var Mike Daugulis forsøg omkring midtvejs i perioden.

Derfor fortjent, men for lille føring til hjemmeholdet inden starten på anden periode.

Den føring blev dog udbygget allerede efter fem minutter i anden periode. Her var høgene ellers i undertal, da Simon Grønvaldt sad til afkøling, men allestedsværende Dale Mitchell erobrede pucken fra en Odense back, og så kunne han lade sig hylde med endnu en scoring. En flot scoring med baghånden af canadieren, der ikke var færdig med sit målshow.

Godt to minutter senere var hattricket en realitet, da White Hawks var i overtal. Her skulle Mitchell blot sende skiven det sidste stykke ind over stregen, og supporternes nye helt havde gjort det igen. 3-0, og man fornemmede der var mere i posen hos hjemmeholdet, der i perioder pillede fynboerne fuldstændig fra hinanden.

Det så til tider ud til Odense stod helt stille. Hjemmeholdet holdt kattens leg med musen, (eller skal man sige høgens leg med hunden) og chancer var der rigeligt af. Kaptajn Rasmus Søndergaard var tæt på med en stor chance, og William Boysen traf stolpen efter en flot afslutning. Tydeligt det var top mod bund i aften i Vendsyssel, og derfor burde der også have stået mere end 3-0 efter 40 minutter.

Kort inde i tredje periode måtte en lidende Dale Mitchell forlade isen. Det så ikke godt ud med noget der lignede en knæskade, og vendelboerne frygter uden tvivl det værste, når lægernes dom falder. Alvorligt for Mitchell, og naturligvis også for Frederikshavn, hvis canadieren er ude i en længere periode.

Det lagde en naturlig dæmper på begivenhederne, men dog stadig med hjemmeholdet i kontrol. Chancer var der også stadig nogle af, men Seppânen beviste hvorfor han trods alt er en af Metal Ligaens bedste keepere. Store redninger fra den lille finne igen i aften.

At Seppânen var bedste mand hos Odense kunne der ikke herskes tvivl om, og hos hjemmeholdet var en spiller som Mikkel Bertelsen stærkt spillende. En ung gut der har fået gang i målscoringen på 1 divisionsholdet, og de gode takter fortsatte han i aften i Metal Ligaen, hvor han et par gange var tæt på scoring.

De næsten 1500 tilskuere fik ingen mål i tredje periode, og derfor sluttede det med en aldeles fortjent 3-0 sejr til White Hawks.