“Mit Heinz kommt der Ketchup-effekt”

Det lille ordspil i artiklens overskrift stammer fra den store schweiziske avis Berner Zeitung, der skriver om Heinz Ehlers’ genkomst til Langnau, hvor den danske træner efter nederlag i den første kamp igen har skabt håb om en god sæson i hos SCL Tigers, som klubben kaldes i folkemunde.

Lørdag havde Langnau besøg af Fribourg-Gotteron, hvor det blev til en stensikker 3-0-sejr, der kom i værk via Heinz Ehlers’ varemærke: En bomstærk defensiv og en virkelig solid struktur i spillet. Pudsigt nok var Heinz Ehlers i sin egen storhedstid en kreativ og teknisk dygtig spiller med offensivt varemærke.

Eksempelvis gik han i sin tid i Berlin Capitals under tilnavnet “Magic”, men det er en helt anden historie. Lige nu er de schweiziske medier vældig imponerede over danskerens genkomst til Nationalliga A, hvor han sidste sæson blev fyret i Lausanne.

Fredag aften vandt Ehlers og Langnau 3-2 i overtid i Davos, og historierne fra den kamp fortæller (i Berner Zeitung), at Heinz Ehlers i pausen mellem anden og tredje periode sagde til spillerne:

“I de sidste tre år er fire trænere blevet fyret. Vil I også hurtigt af med den femte?”.

På en eller måde fik Langnau-spillerne derefter vendt bøtten og festen fortsatte altså på hjemmebane dagen efter, hvor 6000 tilskuere tog imod i en udsolgt hal.

3-0’eren var Langnaus første point på hjemmebane i sæsonen, men der er lang vej endnu – otte point – op til en plads i slutspillet. Men fra at have ligget på sidstepladsen fra start, er Langnau nu i første omgang trukket forbi Fribourg-Gotteron.

Og måske kan Ehlers skabe yderligere mirakler med klubben i den kommende tid? Ketchuppen synes i hvert fald at være kommet ud af flasken.