Miller debuterede med sejr, da Esbjerg slog Odense

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 3–1 (1-1, 2-0, 0-0)

Esbjerg overbeviste hjemme mod Odense og levnede ingen tvivl om udfaldet, da man tirsdag aften hentede en sejr på 3-1 i hus, mod et til tider modløst og uinspireret fynsk mandskab. Adam Miller leverede en fin debut for vestjyderne, der dog kunne notere sig fremgang over det meste af linjen i forhold til de seneste kampe.

Odense gæstede tirsdag aften Granly Hockey Arena til deres første kamp siden semifinalenederlaget mod Rungsted ved Final-4 stævnet i Herning i fredags og mon ikke fynboerne var indstillede på at vaske den plet væk mod Esbjerg?

Forud for aftenens kampe indtog Esbjerg syvendepladsen med 60 points, mens Odense med ti points mere indtog fjerdepladsen. Esbjerg har på det seneste manglet den sidste skarphed og de sidste marginaler, da man har spillet en række tætte kampe, som dog har givet et beskedent pointudbytte. Eksempelvis er det blot blevet til to points i de seneste tre kampe.

Esbjerg gav lidt overraskende lyndebut til den amerikanske nyerhvervelse Adam Miller, der blev præsenteret i på vestkysten for blot fem dage siden. Værterne måtte til gengæld undvære Anders Koch og Carson McMillan. Odense stillede uden Rasmus Knudsen og afventer fortsat at papirerne går i orden på Ned Lukacevic, hvorfor canadieren endnu ikke kunne debutere.

Robin Rahm vogtede fynboernes mål, mens Nicolaj Henriksen skulle forsøge at holde vestjydernes bur ret i modsatte ende.

Veloplagte Fine bragede Esbjerg i front

Værterne lagde klart bedst ud og kredsede nærmest konstant om gæsternes mål i kampens første minutter, hvor Alexis Loiseau var ganske tæt på et føringsmål i kampens andet minut.

Vestjyderne havde fortsat det klare overtag som man rundede det femte minut og fynboerne havde rigeligt at gøre med bare at få pucken ekspederet ud af egen zone.

Efter syv minutter gik den da heller ikke længere for gæsterne, der måtte indkassere et mål umiddelbart efter en faceoff i midtzonen. Pucken blev trukket bagud til Esben Nielsen, det med en kvik pasning fandt en fremadstormende Michael Fine på flanken. Fine tog den direkte vej ned mod målet og smækkede usvigeligt sikkert et slagskud op i fjerneste hjørne til en Esbjerg-føring på 1-0.

Umiddelbart efter scoringen var der lidt sløseri at spore i vestjydernes forsvarsværker, hvor man tog lige lovligt let på tingene. Det blev her til gode tilbud til både Søren Nielsen og Jamie Lewis.

Der skulle da også en solid portion Esbjerg-hjælp til, for at Odense fik bragt balance i regnskabet. En misforståelse mellem Nick Crawford og Sune Hjulmand foran eget mål blev således dyr, da Odense pludseligt havde to mand til at så fri foran Nicolaj Henriksen. Her svigtede den tidligere Esbjerg-spiller Søren Nielsen ikke, da han resolut eksekverede fra klods hold. 1-1 efter 11 minutter.

Hjemmeholdet fik mulighed for at slå tilbage i power play et par minutter senere. En klar tripping-udvisning til Jonas Hansen kunne der ikke pilles ved, men da gæsternes Martin Larsen et halvt minut senere røg ud for en boarding forstod man godt gæsternes frustrationer, for det lignede bestemt en ganske reel bandetackling. Desværre for Odense betød frustrationerne, at Larsen fik en tillægsstraf på yderligere to minutter for at brokke sig til dommerne.

Esbjerg havde altså nu chancen i fem mod tre i halvandet minut. Presset på gæsterne var særdeles massivt og det blev da også til store chancer til både Adam Miller og Phillip Bruggisser. Men enten kom en Odense-spiller i vejen eller også overplacerede Esbjerg-spillerne, når gæsternes defensiv var spillet tynd.

Derfor blev der ikke scoret yderligere i første perioden og der stod altså 1-1 inden den første periodepause.

Esbjerg fik gang i power playet og trak fra

Starten på anden periode var jævnbyrdig, men også lidt rodet. Esbjerg var fortsat toneangivende, men kom ikke længere helt så tæt ind på gæsternes mål. En overtalsmulighed tidligt i perioden kastede også kun et enkelt forsøg af sig fra distancen til Phillip Bruggisser.

Omkring periodens syvende minut begyndte der dog at ske ting og sager. Først leverede en veloplagt Michael Fine en fremragende solopræstation, hvor han fik sat et par Odense-spiller fuldstændigt, inden han uselvisk forsøgte at spille Esben Nielsen helt fri foran mål. Pasningen manglede dog lige det sidste og Esben Nielsen nåede aldrig frem til den. Måske Fine skulle have taget skuddet i stedet.

Under en afventende udvisning til Henrik Nielsen i det ottende minut fik gæsternes Jamie Lewis også raget en udvisning til sig og Esbjerg fik dermed igen chancen i fem mod tre-spillet. Her viste Esbjergs nordamerikanske power play-formation formatet, da Adam Miller tog opstilling i ”Gretzkys office”, hvorfra han fik spillet Colin Vock helt fri inde foran mål. Vock tøvede ikke et sekund og eksekverede sikkert, da pucken blev first timet ind bag Rahm til 2-1.

Men Esbjerg havde stadig en fem mod fire-situation i et lille minuts tid og det viste sig lige nøjagtigt at være nok. Vestjyderne formåede således at udbygge til 3-1 blot få sekunder efter, at Odense var blevet fuldtallige. Odense spillerne nåede ikke at finde deres positioner, før Phillip Bruggisser havde sendt et slagskud i kassen via overliggeren. Esbjerg var dermed oppe med to.

Godt tre minutter før pausen formåede Alexis Loiseau at afdrible en Odense-back med et fikst træk inde foran mål, inden han med et hurtigt håndledssvirp sendte pucken op i det fjerneste hjørne til 4-1. Eller det vil sige, det troede langt de fleste da – men helt uforståeligt vinkede dommeren afværgende og spillet fortsatte. Ingen af dommerne opdagede tilsyneladende at pucken var inde, selvom den var helt oppe i krogen og vel noget der lignede 20 cm. inde i målet. Måske det hurtige udspring snød dommerne? Udspringet var dog helt lydløst, hvorfor pucken umuligt kunne komme retur fra stolperne.

Den oversete scoring ændrede dog ikke på, at der i dén grad var envejstrafik i anden periode, hvor gæsterne helt uhørt kun fik noteret et enkelt skud på mål.

Udramatisk tredje periode ændrede ingenting

Lad det være sagt med det samme. Der var ikke meget at skrive hjem om i tredje periode. Esbjerg virkede indstillede på at køre sejren sikkert i hus uden de helt store satsninger og Odense manglede mange gange det sidste, når man forsøgte at satse offensivt. I hvert fald løb det oftest ud i sandet for gæsterne, der også tog alt for mange udvisninger denne tirsdag aften.

Fynboerne fik kun sendt 14 afslutninger på mål i hele kampen og trods en time out med 1:26 igen og efterfølgende seks mod fem-spil i lige så lang tid, så var man aldrig rigtigt for alvor tæt på at skabe spænding om kampens udfald.