OL-KVAL: Mikkel Bødker: – Ikke optimalt at lave pucktab

Foto: Jan Korsgaard

Mikkel Bødker er på forhånd udset til at være en af Danmarks største profiler ved OL-kvalifikationsturneringen i Minsk. Sammen med en række af de øvrige danske NHL-profiler skal han løfte opgaven og forsøge at sikre landsholdet deltagelse ved OL i 2018 i Sydkorea.

Men drømmen brast torsdag aften efter et nederlag på 5-2 til Hviderusland. Og den danske NHL-profil lavede en alvorlig fejl ved scoringen til 1-1, som ærgrede ham i minutterne efter kampens afslutning.

– Det er ikke optimalt at lave et pucktab; det ved vi alle sammen godt. Og så er det ærgerligt, at fejlen ender med, pucken ligger nede i vores mål. På mål nummer to rammer pucken dommeren, og det er selvfølgelig også irriterende, siger Mikkel Bødker om sin brøler, inden han fortæller videre om kampens helhed.

– Det er skuffende, at vi ikke får mere ud af det. Jeg synes ellers, vi kæmper bravt, og gør, hvad vi kan. Men deres målmand tager stort set alt.

Danmarks håb om OL-deltagelse synes småt efter fiaskoen i holdets åbningskamp i Minsk Arena. Fredag klokken 14 dansk tid venter så en ny opgave – denne gang mod Slovenien.

– Vi har en kamp igen i morgen, men det er skuffende lige nu. Det er super ærgerligt. Men vi kæmper for det, og deres målmand står godt. Vi må tage hatten af for ham, fortæller Mikkel Bødker.

– Vi må ud igen i morgen og levere varen, og prøve så godt vi kan. Vi skal knokle på. Men det er klart, at det er surt nu.

I den afsluttende fase satsede Danmark alt i powerplay. Frederik Andersen blev hevet ud, men Jannik Hansens reducering til 2-4 var eneste rød-hvide scoring i slutminutterne.

– Jeg synes, vi producerer godt, og er vi lidt skarpere, så bliver den i hvert fald ikke 5-2, siger Mikkel Bødker, der er bevidst om det danske folks ellers store tro på succes i Minsk.

– Det bliver selvfølgelig hypet op, at vi alle sammen er hjemme. Men jeg synes, vi spiller en god kamp og knokler på. Desværre får vi kun to mål, og så bliver det op ad bakke. Jeg synes ikke, at man ellers kan sætte noget på indsatsen.