Mighty Bulls skarpest, da det gjaldt – foran 2-0 i serien

Foto: Jan Korsgaard

Anden kvartfinale i serien mellem Rødovre og SønderjyskE denne eftermiddag i Rødovre Centrum Arena var på mange måder indikation på om tyrenes overraskende sejr i fredags kunne udmøntes i endnu en sejr og dermed skabe et lukrativt udgangspunkt for næste opgør tirsdag i Vojens. Det lykkedes med en 4-1-sejr til hjemmeholdet og dermed maksimalt pres på sønderjyderne.  

Første tilbud til hjemmeholdet kom efter et halvt minut, men det var gæsterne, der først kom på tavlen, da et mislykket skifte af Rødovre, prompte blev udnyttet af SønderjyskE til en omstilling som konsekvent blev udnyttet af T.J. Moore, der sikkert satte føringsmålet.

Scoringen så ikke ud til at ryste hjemmeholdet, der moste endnu mere på, og de næste fem minutter var en stor belejring af gæsternes mål, hvor Patrick Galbraith havde mere end travlt.

Presset gav pote med knap otte minutter til første pause, da Riku Pitkänen tørt eksekverede på godt forarbejde af især Steffen Klarskov Nielsen. Ej heller den scoring ændrede dog på bombardementet af gæsternes mål, men der kom ikke flere scoringer i en første periode der på alle parametre blev domineret af hjemmeholdet.

Første udvisning tilfaldt kort inde i anden periode Rødovres kaptajn Morten Andreasen for hooking, men den udvisning gæsterne kort efter trak i overtal, hører til kategorien unødvendige: Gabriel Desjardins samlede en stav op på vej til udskiftning og derved spillede med to stave.

Ingen af de to udvisninger bragte dog nævneværdige afslutninger med sig.

Halvvejs i perioden røg gæsternes Kyle Wharton i skammekrogen for spil med høj stok, men heller ikke her kunne der etableres kvalificerede tilbud. Det var tydeligt, at power play lige nu ikke er holdenes spidskompetence.

Næste mand i køleskabet blev hjemmeholdets Jannik Karvinen der blev udvist for kneeing. Igen med et passivt powerplay fra Sønderjyske, der igen og igen bombede løs på Jonas Sass benskinner, og Kyle Wharton måtte igen trække en frustrations udvisning for late hit, så der i kort tid blev spillet fire mod fire.

Gæsterne var kommet mere med i kampen i anden periode og med et minut tilbage måtte Stefan Ridderwall helt op i hjørnet med skulderen for at afvise en god afslutning fra Sønderjyskes Rod Pelley.

Tredje periode fortsatte med gæsterne i førersædet, og små to minutter inde i blev der dømt straffeslag til T.J. Moore, men Stefan Ridderwall greb forsøget ud, og Rødovre slap med skrækken.

En udvisning af de tynde sendte Nikolaj Zorko i straffeboksen for interference, men selv om der for en gangs skyld blev skabt tilbud af gæsterne, blev det ikke til scoring.

Kort efter blev det Rødovres tur til at spille i overtal, da Rasmus Lyø fra Sønderjyske trak en hookingdom. Her var der mere held i sprøjten og til øredøvende brøl fra de 1608 fremmødte, blev hjemmeholdet krediteret en scoring af Nicklas Carlsen.

Scoringen virkede nærmest som en saltvandsindsprøjtning på hjemmeholdet og kampen fik nyt liv efter den lidt overraskende udvikling.

På lidt af en tilfældighed blev Rødovres Jannik Karvinen sendt afsted og han scorede et særdeles vigtigt mål for hjemmeholdet. Forinden havde Stefan Ridderwall præsteret i tyreburet og snuppet et par hundrede procents- chancer fra Sønderjyske.

Begge mandskaber virkede meget trætte de sidste ti minutter af tredje periode, og det der blev skabt, var mest enkeltmandspræstationer.

Med små to minutter tilbage af perioden trak gæsterne keeperen ud og spillede med en mand mere, inden en Sønderjyske spiller kom i vejen for et forsøg og faldt til isen. Det førte til en del tumult med sig.

Seks mod fem det sidste minut gjorde ingen forskel, og Rødovre kunne sætte endnu en sejr på kontoen til stor jubel i Rødovre og ligeså stor frustration hos gæsterne, der tog en scoring mere imod sig i tomt bur i det sidste sekund. Det var Matthias Asperup der skød en befrier fra egen zone i det tomme mål.