Middelfart som ny ishockeyby?

Foto: Jan Korsgaard

Et ishockeyhold i Metal Ligaen tilhørende hele Trekantsområdet med hjemmebane i Middelfart. Det er en – set med ishockeyøjne – ganske opsigtsvækkende historie, som Fyens Stiftstidende bragte i går.

Det er en af Middelfarts driftige borgere, Torben Sanders, der har lavet og sendt et gennemarbejdet forslag om en skøjtehal.

En skøjtehal er så unik, at den kan betragtes som et nyt fyrtårn i Middelfart, siger Torben Sanders, siger han til Fyens Stiftstidende.

Modtager af planerne er borgmester Steen Dahlstrøm (S).

Sanders pointe er, at byen har gode sportsfaciliteter, men lige nøjagtig en hal til vintersport findes ikke i Middelfart, og det er et sådant anlæg – inklusive faciliteter til andre vintersportsgrene – som Torben Sanders gerne så etableret ved Kauslunde, der ligger tæt ved både togforbindelse og motorvej.

I givet fald vil folk fra hele Trekantsområdet og det øvrige Nordvestfyn have mulighed for at benytte anlægget og tage til de ishockeykampe, der måtte arrangeres i hallen. Hans budget til en hal med 1200 pladser er 40 millioner kroner og tre millioner kroner årligt til driften.

Hele planen er berammet således, at hallen kan stå færdig i 2021.

Det skal understreges, at den detaljerede plan endnu ikke har været oppe at vende i byrådet, men borgmesteren i Middelfart Steen Dahlstrøm (S) vil gerne se på det gennemarbejdede oplæg.

– Jeg har selvfølgelig ikke 40 millioner, der står skøjtehal på. Men det er altid godt med gode idéer, og Torben Sander har jo ret i, at der er langt til den nærmeste skøjtehal. Men der mangler mange ting i Middelfart, og lige nu er det urealistisk at tro, at kommunen kan løfte opgaven, siger borgmesteren til Fyens Stiftstidende.

– Men det er et godt og grundigt oplæg Sanders har sendt os, og vi skal ikke være lyseslukkere, derfor har jeg også bedt vores børn- og ungedirektør tage et møde med ham for at høre mere om substansen i hans tanker. Jeg ser måske en større mulighed, hvis det blev et projekt for Trekantområdet, siger Dahlstrøm til avisen.

Det er Torben Sanders tanke at både fonde og private investorer skal stå for en stor del af økonomien. Hvis projektet altså bliver til noget.