Michelle Karvinen dominerer Riksserien

I Danmark er vi ikke det mindste i tvivl om Michelle Karvinens kvalitetet. Rødovre-kvinden har tidligere i karrieren – inden hun skiftede til amerikansk universitetshockey – spillet 1. division hos mændene herhjemme, og hun har som bekendt fået hele sin ishockeyopdragelse på Vestegnen og er datter til den legendariske træner, Heikki Karvinen – og bror til Rødovre-forwarden Jannik Karvinen.

Michelle Karvinen er således et “dansk produkt”, men via sine finske aner tryller hun for det finske kvindelandshold og nu også i den svenske Riksserie, hvortil hun er skiftet efter universitsopholdet i North Dakota.

Lige nu kæmper Karvinen og Luleå med Linköping om førstepladsen i Riksserien – og Karvinen er med i kampen om førstepladsen på topscorerlisten.

Hun deler førstepladsen i pointligaen med holdkammeraten Emma Nordin – begge står noteret for imponerende 52 point i 24 kampe.

I de kommende dage spiller hun landsholdsturnering med det finske landshold, der møder Rusland, Sverige og Tyskland i en firenationers-turnering på hjemmebane.

I de sidste kampe før landsholdspausen slog Michelle Karvinen sin dominans fast sammen med makkeren Emma Nordin.

Luleå vandt søndag 5-4 hos Djurgården – endnu uden Josefine Jakobsen – og holdet fra Norrbotten vandt 5-4. Emma Nordin scorede til 1-0, 3-0 og 5-4, mens Michelle Karvinen stod for målene til 2-0 og 4-1 og lagde en assist til på 1-0-målet.

I lørdagens kamp mellem de to mandskaber vandt Luleå 3-1 – en enkelt kasse af både Nordin og Karvinen.