Meyer matchvinder og topper pointligaen i Allsvenskan

Foto: Jan Korsgaard

En af de danskere, der har vist mere end absolut topform i indeværende sæson er Nicolai Meyer i Södertälje. Sammen med Sebastian Dyk har han udgjort Allsvenskans farligste angrebsduo, og de to har nærmest kørt om kap på turneringens topscorerliste. 

Lige nu er Nicolai Meyer etter. Hvorfor beviste han i aften igen, da Södertälje var på besøg i Malmö-forstaden Rosengård, hvor IK Pantern for øjeblikket holder til.

Pantern har som bekendt Nick Olesen og Oliver Larsen på holdet, og med George Sørensen på bænken hos Södertälje var der altså fire danskere på plads til kampen i det sydsvenske, hvor blot 402 tilskuere var mødt op – i øvrigt ganske normalt til Panterns kampe, der ikke just er magneter i Malmö.

18 sekunder inde i tredje periode slog Nicolai Meyer til, da han opsnappede en fejlpasning og drev pucken mod mål. 

Med ni point i de seneste fire kampe svigtede selvtilliden ikke, og Nicolai Meyer afgjorde kampen med sit 2-1-mål. Dermed står han med 20 point og er alene som etter på topscorerlisten i Allsvenskan.

Vældig imponerende af frederikshavneren, der var et NHL-afbud eller to fra at være i den danske landsholdstrup under VM i Danmark i sidste sæson. Lige nu er han en hed kandidat til VM 2019 i Slovakiet, hvis han fortsætter sine takter. 

Meyer spillede et kvarter, mens Nick Olesen fik lige over 17 minutter for hjemmeholdet, der ligeledes brugte Oliver Larsen i 20 minutter.