Meyer har gang i noget rigtig stort

Med sine fire mål i går er Nicolai Meyer i gang med at levere noget rigtig stort i dansk ishockey. Frederikshavneren, der nu slår sine folder i Aalborg, har indtil nu leveret fantastiske 51 point i 30 kampe for Pirates. Sæt i det relief til, at Aalborg for øjeblikket ligger på niendepladsen i Metal Ligaen og altså kæmper for at nå slutspillet.

Sæt det også i relief til, at Aalborg for øjeblikket er noteret for 80 mål i den officielle tabel på Metalligaen.dk. Det vil altså sige, Meyer har medvirket i 51 ud af 80 mål. Det vil altså sige, at han har haft en stav med i 63,75 procent af Pirates-scoringerne, og hans pointsnit ligger for øjeblikket på flotte 1.70.

De seneste to danskere, der har scoret over 50 point i et helt grundspil var Kasper Degn og Thomas Spelling i sæsonen 2013/14, hvor de leverede henholdsvis 54 og 51 point i henholdsvis 35 og 40 kampe.

Den seneste danske spiller, der var i nærheden af Meyers foreløbige monstersæson rent pointmæssigt var den nuværende Graz 99ers-spiller Morten Poulsen, der spillede en fantastisk sæson i 2010/11, hvor han med 60 point i grundspillet blev toer på topscorerlisten.

Uden at forklejne Poulsens indsats dengang, så skete det også i konsekvent og konstant selskab med Bryan Marshall og Kevin Gardner, to stærke og dominerende nordamerikanere, der i øvrigt blev nummer et og tre på grundspillets topscorerliste – og på et tophold.

For at finde den seneste danske topscorer i et grundspil, skal vi helt tilbage til Kasper Degn i sæsonen 2003/04. Kuriøst nok stod han i den sæson noteret for nøjagtig 51 point, som Meyer har nu, dengang for 36 kampe.

Nicolai Meyer har endnu 15 kampe tilbage i årets grundspil – spændende, om han kan fortsætte de fantastiske takter og blive den første danske grundspilstopscorer i 12 sæsoner.

– Alt kan ske, og det skal nok blive spændende. Jeg synes helt klart, vi fortjener den plads i slutspillet. Så må vi se, om vi kan holde den kørende, sagde Nicolai Meyer til Nordjyske efter sin storkamp i aftes.