METAL LIGAEN UDVIDES: Hvidovre ind som hold nummer 11

Foto: Ian Nielsen

Det har ligget i luften den seneste tid, men nu skulle det være sikkert og vist. Metal Ligaen udvides i den kommende sæson fra 10 til 11 hold og Hvidovre Ishockey Fighters bliver hold nummer 11.

Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse her til formiddag, der lyder således:

Metal Ligaen 2017/18 bliver endnu større og bredere i den kommende sæson. Hvidovre Ishockey Fighters træder ind som nyt hold efter at være blevet godkendt af Danmarks Ishockey Unions licensudvalg.

Samtlige 10 hold fra sidste sæson har ligeledes fået licensen godkendt, og dermed udvides Metal Ligaen altså til 11 mandskaber.

– Hvidovre har organisatorisk forberedt sig grundigt og seriøst til at spille med i Metal Ligaen og rent sportsligt beviste klubben også, at holdet er klart ved at vinde 1. division, landets næstbedste række, i foråret.

– De økonomiske nøgletal, vi har modtaget, ser fornuftige ud, og derfor er vi overbevist om, at Hvidovre kan være med i Metal Ligaen igen fra den kommende sæson. Vi glæder os til at byde et bæredygtigt ishockeyprojekt velkommen ind i vores bedste række, siger direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen, der også er formand for licensudvalget.

At Metal Ligaen nu tæller 11 hold betyder ligeledes, at grundspillet bliver længere og for første gang rammer 50 kampe.

De 11 hold mødes fem gange, hvilket giver 25 hjemmekampe og 25 udekampe til alle klubber i løbet af grundspillet, som foreløbig planlægges til at begynde 8. september og udvidelsen af turneringen betyder også, at tabellens nummer syv til ti skal ud i et såkaldt “play in”, hvor de spiller om de to sidste kvartfinalepladser.

De seks bedste er direkte kvalificeret til kvartfinalerne.