Metal Ligaen: Sådan slutter de 10 mandskaber i tabellen

©iShoot.dk

Vores Metal Liga-previews er ovre, og det er tid til den endelige dom over de 10 hold i forhold til placeringen i det kommende grundspil. Vi giver os selv en margin på et par placeringer eller for at gøre det en smule mere nuanceret – eller konservativt, om man vil. Lad os komme til det:

(1-2) Aalborg Pirates, der ser mindst lige så stærke ud på danskersiden som i fjor og endda har forstærket med Thomas Spelling. Slår udlændingene til på samme måde som i fjor og har træner Jason Morgan styr over tropperne, ligger der formentlig en grundspilssejr og venter for Aalborg.

(1-3) Herning Blue Fox, der er førsteudfordrer til Aalborg og som ligesom Pirates har en stærk danskerstamme kørende. Men alle herningenserne skal også fungere sammen, og de “gamle drenge” skal vise, at de stadig har tempo. Og hvor stærke er udlændingene. Dog på papiret et forrygende materiale, Skriko arbejder med.

(2-4) SønderjyskE, der er flyvende fra starthullerne i forsæsonen, hvor Mario Simioni ser ud til at have skruet et nyt og stærkt hold sammen i selskab sportschef Lykkeskov. Forvent mere hurtighed, aggressivitet og vilje hos sønderjyderne i forhold til i fjor. SønderjyskE har ligeledes mange ledertyper inde og udfordrer en top to-placering. 

(3-5) Rungsted Seier Capital, der har tre giftige angrebskæder til rådighed og et par backer, der kan blive toneangivende i hele Metal Ligaen. Holder Rungsted sig fra skader, kan det blive en glimrende sæson for nordsjællænderne, hvor træner Flemming Green med stor sandsynlighed er en større garant for spilleglæde end sin forgænger Johansson. 

(3-5) Esbjerg Energy, der har et bundsolidt fundament og en flok spillere, der kender Mark Pedersons koncept til absolut inderste detalje. Der virker altid til at være et glimrende “klima” i Esbjerg, hvor Pederson satser på samme koncept, som han plejer – dog er der knap så stor bredde som i tidligere sæsoner. 

(4-6) Frederikshavn White Hawks, der faktisk har ganske mange glimrende navne i truppen, når man nærstuderer den. Men så sent som i dag erkender Rasmus Søndergaard overfor Nordjyske, at der skal bygges op fra ny. Spædende, om trænerne Pasanen og Åkesson kan bringe ny gejst ind i den vingeskudte del af truppen fra i fjor. 

(5-8) Rødovre Mighty Bulls, der fire placeringers margin at gå på. Det skyldes ganske enkelt, at Rødovres fine flok af hockeyspiller er helt afhængig af spillehumøret. Er det i orden fra start og kommer der en række sejre, kan Rødovre drøne godt opad i tabellen som sidste, omvendt kan Rødovre også være en sårbar størrelse, hvis humøret daler. 

(7-9) Herlev Eagles, der løber ind til sæsonen med store, store interne forventninger, som sagtens kan blive opfyldt. Herlev bliver nemlig ikke prügelknabe eller noget, der ligner i denne sæson, og kommer til at udfordre både ude og hjemme. Eagles kan sagtens komme i spil til en direkte plads i slutspillet, og en syvendeplads eller derover vil være en kæmpe triumf og signalere en ny æra for forstadsholdet. 

(7-9) Hvidovre Ishockey Fighters, der ser uhyre spændende ud på angrebssiden. Stor cadeau for at hente både Joonas Riekkinen og Kim Johansson, der er to rigtig store navne i Metal Liga-regi. Angrebet holder top seks-klasse, mens det kan blive sværere defensivt, men kommer taktik og disciplin på plads, kan Hvidovre også tage en direkte slutspilsplads. 

(8-10) Odense Bulldogs, der bygger op “fra bunden” og spiller med en masse unge navne, der er vokset op i fynsk ishockey. En klog måde at starte forfra på for Odense, og klogt at hente den rutinerede træner Pelle Svensson ind til at behandle de mange unge mennesker i den fynske trup. Der kan være masser af gejst at ride på i de første kamp, hvor Bulldogs skal sørge for at hente mange point, mens kræfterne stadig er der.