Metal Ligaen: Rundt om kampene mandag/tirsdag

Herlev fik endnu en lussing – 2-11 i Frederikshavn – og Eagles har nu tabt sine syv udekampe med 7-42 i alt. Lige nøjagtig 1-6 i gennemsnit. Forfærdelig statistik.

For anden udekamp på stribe fik Kristian Bruun tildelt en badebillet. Senest i Odense sloges han med Søren Pedersen, i aften tacklede han Mathias Bau for groft og før højt og måtte ud før slutsignalet.

Skydeteltet i Frederikshavn havde hele fire dobbelte målscorere – Thomas Søndergaard, Adam Miller, Mathias Bau og Mads Larsen nettede alle to gange for høgene. Sidstnævnte blev af hjemmepublikummet kåret til dagens bedste White Hawks-spiller, og krydrede en god indsats med sine første to mål for klubben.

Skudstatistikken sagde 50-16 i Scanel Hockey Arena, hvor Herlev blev sendt hjem med det vanvittige store 11-2 nederlag.

White Hawks sparede i tredje periode store dele af de etablerede spillere. Marcus Olsson og Mads Bech var slet ikke på is, og der blev rigeligt med istid til de unge høge-spillere Christian Chapman og Kasper Kristensen.

At Herlev skiftede målmand efter anden periode var ikke så overraskende. Mere undrende stod hjemmeholdets fans over, at Georg Sørensen erstattede Christian Larsen i hjemmeholdets bur. Det skyldes dog at Christian Larsen pludselig blev syg i pausen, og i stedet blev sendt hjem under dynen.

Jamen, hvilket debut for Steffen Frank i Herning-trøjen. Det var sønderjyden, der er vendt hjem til dansk ishockey, der satte Hernings jagt på comebacket i gang.

Jordan George fik titlen som månedens ALPI Fighter – månedens spiller – i Herning. Han blev hædret før kampen.

Midt i skuffelsen over nederlaget, kunne Rungsted-ledelsen glæde sig over, at Antti Kangasniemi, den nye finne, leverede assister på begge gæsternes mål.

1149 tilskuere overværede kampen i Kvik Hockey Arena. Ishockeyen har endnu ikke helt fået tag i midtjyderne, men sådan plejer det vel egentlig at være i Herning.

Mike Dalhuisen, matchvinderen for Esbjerg mandag aften i Odense, er hollænder. Formentlig den eneste i den danske ligas historie. Han flyttede dog til Nordamerika som 11-årig, men har stadig kontakt til det hollandske landshold.

Holland spiller med i OL-kvalifikationen til 2018 og er med i næstsidste runde i Cortina, Italien. Den spilles i februar 2016, hvor hollænderne foreløbig støder ind i værtsnationen og Storbritannien. Måske med Mike Dalhuisen på holdet?

Det var også Odenses hollandske nordamerikaner, der fik trashtalket med Odenses fans kort efter kampen. F-ordet blev brugt i flæng, lad os bare sige det sådan.

Søren Nielsen, Esbjerg-center, brød glimrende igennem med tre minutter igen og klappede en puck på sammenføjningen. ”Plinget” kunne høres i hele Bryggeriet Vestfyen Arena og Søren Nielsen ærgrede sig og rasede hele vejen ud i boksen.

En af Odenses sidste to udvisninger skabte debat på lægterne. Var det Mike Daugulis, der kørte ind i målmand Frazee, eller var det Frazee selv, der fremprovokerede sammenstødet.

Jonas Sass brændte et straffeslag for Rødovre i kampen mod Vojens, og var i den grad tæt på at score mål i det spændende og velspillede topopgør. Sass kom dog ikke på tavlen denne tirsdag aften.

1503 tilskuere havde fundet vej til Rødovre Skøjte Arena. De så Cory Quirk fortsætte sit forrygende spillehumør. I aften med to scoringer.

Cory Quirk har vel været en af Metal Ligaens absolut dygtigste spillere i indeværende sæson. Og hvad skal de ikke blive til, når han får sin ”legekammerat” P. J. Fenton hentet ind på holdet i løbet af en måneds tid?

”Vi kunne godt have fået ét point ud af den her. Vi har ligeså mange chancer, som de har, men vi formår ikke at proppe den ind. Vi mangler de sidste procent, som de har, når de scorer på deres chancer i powerplay, og vi ikke gør”, sagde Rødovre-kaptajn Jannik Karvinen til Rødovre Lokal Nyt efter kampen.

Aalborg scorede to gange i powerplay i kampen mod Gentofte. Gæsterne vippede tre kasser ind i fem mod fem. Og så lukkede Cody Kunyk i det tomme bur til sidst.

Det var Gentoftes ottende kamp på stribe med point. Kan nogen huske Stars-nederlagene i de tre første kampe?

Yannick Vedel blev aftenens store helt for Gentofte i aften, men målmand Teemu Seppänen stod også fremragende for gæsterne. Den lille finne er endt som en af Metal Ligaens store aktører.

Hos Aalborg dukkede den nye svensker, Niclas Svensson, op i andenkæden, hvor han var sat sammen med Lasse Jul Korsgaard og Sebastian Ehlers.

Aalborg har kun syv point, og alligevel dukkede 1459 tilskuere op til kampen i Gigantium. Meget fornuftigt sat i forhold til placeringen.