Metal Ligaen: Rundt om fredagens kampe

SønderjyskE imponerede igen med et flot tilskuertal. 3012 mennesker var i SE Arena fredag aften. Sønderjyderne er suverænt – og uden sammenligning – det hold, der trækker flest tilskuere i Metal Ligaen.

Hos Odense – der bidrog til en svært underholdende kamp – sad Simon Grønvaldt igen ude med en skade.

Bedste spillere hos hjemmeholdet var Henrik Nielsen og Mads Lund, der begge netop er blevet udtaget til landsholdet. Nielsen og Lund leverede hver tre point.

For en enkelt gangs skyld kom Dale Mitchell ikke på pointlisten hos Odense. I stedet overtog Sean Wiles målscorerrollen med to point.

Kigger man på de seneste fem kampe, er Rødovre Mighty Bulls, der topper formbarometeret. Jesper Duus’ tropper har scoret 13 point i den sidste håndfuld kampe.

Forfølges på den front af Gentofte (12), SønderjyskE (11) og Frederikshavn (10). Herlev har nul point i de seneste fem kampe.

Jesper Duus, Rødovre-træner, til Rødovre Lokal Nyt:

– Jeg synes, at vi spillede katastrofalt dårligt til tider uden disciplin eller struktur. Selvfølgelig har jeg forståelse for at vi møder et desperat hold, der selv er udisciplineret, lød det fra ham.

Uden sammenligning sæsonrekord i Herlevs DFDS Seaways Arena i aftes. 1435 tilskuere var på lægterne. Antti Hölli var bedste mand på isen, selv om hjemmeholdet tabte. Finnen scorede to gange og drev sit mandskab fremover isen.

I Rungsted var der debut til Antti Kangasniemi. Han havde Erik Hjalmarsson og Ossi Saarinen omkring. Kangasniemi blev ikke noteret for point.

725 tilskuere var mødt op i Saxo Bank Arena. “Comeback-kid” Tobias Kisum nettede to gange. Han var i en ren dansk førstekæde med Morten Green og Nikolaj Rosenthal.

Mathias Bau gjorde comeback tirsdag, men var igen i aftes ude for Frederikshavn. Årsag ukendt.

Hele 20 udvisninger blev det til i kampen mellem Esbjerg Energy og Aalborg Pirates. 13 til Esbjerg, 7 til gæsterne.

Det endte med tre powerplaymål og et mål i undertal til Esbjerg og to powerplaymål til Pirates.

To mål og tre assister blev facit for kampens helt store spiller, Esbjergs Mario Lamoureux. Den amerikanske slugger var her, der og allevegne. I alle spillets facetter.

Lamoureux er i øvrigt bror til Jocelyn og Monique Lamoureux, to af verdens bedste spillere på kvindesiden. Førstnævnte er gift med den tidligere Blue Fox Herning-spiller Brent Davidson. Sådan er ishockeyverdenen engang i mellem så lille.

1408 tilskuere til kampen i Esbjerg i aftes. Sporer man en lille stigning i interesse til de “almindelige” kampe i Granly Hockey Arena.

Det manglede også bare, for Esbjerg har endnu ikke tabt i Granly Hockey Arena i indeværende sæson. 18 point i syv kampe er det blevet til.