Metal Liga: Ikke ny is efter overtid og mikrofon på dommerne

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Danmarks Ishockey Union og Metal Ligaen har i dag sendt en pressemeddelelse ud som optakt til morgendagens sæsonstart, og den byder på et par nyskabelser. 

Den ene er en af dem, der gør en ishockeyeftermiddag og aften mere intens og uden den lange pause, der sommetider er efter overtidens afslutning. 

Der bliver nemlig IKKE kørt ny is efter overtiden i den kommende sæson, skriver DIU og Metal Ligaen, og der bliver blot tre straffeslag i stedet for fem, som de internationale regler har foreskrevet. 

– Samtidig med at turneringen er i gang, arbejder Ligaforeningen med en række tiltag, der skal forbedre oplevelsen for både vores nye og nuværende publikum. Vi vil gerne ride på VM-bølgen og gøre det samlede produkt endnu mere attraktivt – både på kort og på lidt længere sigt, siger turneringsleder Kim Pedersen.

– Blandt andet vil der kort ind i den kommende sæson være mikrofon på dommerne, så publikum er i stand til at høre kendelserne blive afsagt, lyder det fra Pedersen. 

Grundspillet afvikles over 45 kampe – alle hold møder hinanden fem gange. Der gives tre point for sejr i ordinær spilletid, to point for sejr i overtid/straffe, 1 point for nederlag i overtid/straffe.

Overtidsperioden varer fem minutter, og der spilles 3 mod 3. Er kampen ikke afgjort, er der tre straffeslag til hvert hold og derefter indtil afgørelsen, hvis uafgjort. Der køres ikke ny is efter overtiden.

Nummer 10 i grundserien er færdig med sin sæson.

De syv bedste kvalificerer sig til kvartfinalen, mens nummer 8 og 9 mødes i play in-runden. Her har nummer 8 en 1-0-føring med til en serie, der spilles bedst af fem kampe.

Derefter spilles kvartfinaler efter sædvanligt format. Bedst af syv kampe.

De tre bedst placerede mandskaber får lov at vælge modstander, mens nummer fire møder det hold blandt de fire nederste, der er til overs.

Semifinaler og finaler spilles ligeledes bedst af syv kampe.

Metal Final4: Efter 18 spillerunder af grundspillet kvalificerer de fire bedste hold i tabellen sig til Metal Final4, pokalturneringen. Slutrunden i Metal Final Four afvikles 25. og 26. februar 2019. De fire semifinalister kan alle byde ind på arrangementet, derefter besluttes, hvem der skal være hjemmehold.