Metal Ligaen forbliver på ni hold i den kommende sæson

Foto:Frank Nielsen/FN SPORTSFOTO

Der bliver ikke nogen adgangsbillet til Ligaforeningen for Gentofte Stars til den kommende sæson. 

Det skriver Danmarks Ishockey Union og Ligaforeningen i en pressemeddelelse, der netop er sendt ud efter ligamødet i mandags. 

De ni hold kommer til at møde hinanden seks gange i grundspillet og ender dermed på 48 kampe inden slutspillet.

Det såkaldte play-in, som Metal Ligaen spiller med i denne sæson, lægges ned og de otte bedste hold går direkte til slutspil i den kommende sæson.

At Metal Ligaen fortsætter med ni hold, betyder også, at Ligaforeningen – som altså består af de ni klubber i Metal Ligaen – sagde nej til at indlemme Gentofte Stars som det tiende medlem. Gentofte Stars spillede senest med i sæsonen 2017/18.

– Efter to sæsoner med klubber, der har haft svære økonomiske problemer, vurderede Ligaforeningen, at det er for tidligt at tro på, at Gentofte Stars kan vende tilbage til Metal Ligaen som et solidt selskab.

– Der er dog fortsat et ønske om flere hold i Metal Ligaen, og Licensudvalget vil på baggrund heraf fortsætte arbejdet med reglerne for optagelse af ”nye” hold, så det bliver så transparent som muligt at søge optagelse i Ligaforeningen, siger formand for Ligaforeningen, Klaus Rasmussen.

Metal Final4, pokalturneringens slutspil, afvikles efter samme model som i sidste sæson. Efter 16 kampe i grundspillet for hvert hold, går de fire bedste hold videre til Metal Final4. De fire deltagende klubber kan, som i denne sæson, søge om at være vært for eventen.