Metal Ligaen: Den store trænerkabale er i gang

En ny kabale står nu for alvor til at blive lagt rundt omkring i de danske Metal Liga-klubber. Fire trænerstationer er ledige: SønderjyskE, Odense, Herlev og Frederikshavn har stadig ikke offentliggjort, hvem der skal træne i den kommende sæson, mens de øvrige syv klubber synes at have “manden i boksen” på plads. 

Vi gør status og leverer samtidig lidt “fri spekulation” på ledige emner – og lad os understrege, at nedenstående ikke er andet, når vi kommer ned i bunden af artiklen. 

Først de syv trænere, der formentlig er på plads efter sommerferien, medmindre noget går den anden vej: 

I Esbjerg har Mark Pederson kontrakt til og med sæsonen 2019/20. I Herning har Petri Skriko kontrakt til 2018/19-sæsonen. I Rungsted har man netop forlænget med Peter Johansson frem til 2019. I Rødovre står Magnus Bogren med kontrakt frem til 2020, mens Hvidovre også har Peter Enehag på plads for den kommende sæson.

Karsten Arvidsen – dette er kun en formodning – er formentlig så fast i Gentofte, hvor han har haft stor succes, at han også er i klubben i næste sæson. Brandon Reid har ligeledes kontrakt for den kommende sæson efter et par mere end godkendte år i Aalborg. 

Det efterlader altså fire ledige pladser i Metal Ligaen, hvor JP MacCallum sagtens kunne være et være et emne til fortsat trænergerning i Herlev. 

Den til tider iltre canadier fik trimmet sit hold i anden halvdel af sæsonen og leverede en mere end tilforladelig indsats i anden fase af sæsonen med sejren over Odense i play in. 

Ham smider vi dermed ind som et emne til næste sæsons trænerbesætning, hvor Mario Simioni også må være et emne. Han leverede sin første “dårlige sæson” nogensinde i dansk ishockey, og med karriere-statistikken in mente, fremstår nedturen i Frederikshavn som en enlig svale. Kunne Simioni være et emne til en ledig post. 

Eller hvad med trænerduoen fra SønderjyskE i den forgangne sæson? Dan Ceman har to mesterskaber på sit cv som cheftræner, mens Chris Straube faktisk fik løftet SønderjyskE-mandskabet til en ret fin sæsonafslutning. 

Kunne nogen tænke sig at hive Todd Bjorkstrand ud fra, hvor amerikaneren befinder sig for øjeblikket? Han er knapt set i Herning siden fyringen, men har været på tale et par andre steder i Europa, og hans cv er upåklageligt. Spørgsmålet er om hans old school-style og den ærgerlige afslutning i Herning betyder, at han er færdig med at være under overvejelse i danske klubber?

Mikael Gath var i spidsen for Odenses forfærdelige afslutning på sæsonen. Til svenskerens forsvar skal siges, at han mistede sine to bedste spillere i Anthony Camara og Robin Rahm, hvilket var stærkt medvirkende til, at Odense fik en kæmpe nedtur. Kunne svenskeren tænkes at komme tilbage og få lov at sætte sit præg på et nyt fynsk hold, der skal bygges op fra bunden?

Fire navne kunne kastes ind i kabalen. De tre af dem er slet ikke nye for dansk ishockey:

Den dybt respekterede Magnus Sundquist, tidligere Rødvore-træner, blev fyret i Tingsryd tidligere på sæsonen. Han var i sin tid i Tingsryd en enkelt kamp fra “direktkvalen” til SHL og skabte dermed det største resultat nogensinde for provinsklubben. Han vil passe rigtig godt ind i dansk ishockey, og er formentlig interesseret, hvis der kommer et tilbud. 

Kunne den tidligere Frederikshavn-træner Lars Ivarsson være det samme? Han gjorde det fremragende under sine to sæsoner i det nordjyske, hvor han med lynets hast byggede et kanonhold op. Han skulle også være ledig på markedet efter en fyring i Örebro i SHL i sidste sæson. 

Vi kaster også en skarp canadier ind i kabalen. Corey Neilson har været spillende træner og derefter træner i Nottingham Panthers i 12 sæsoner, hvor han endte med at føre Panthers til Continental Cup-sejr og videre i Champions Hockey League. Han er blot 41 år, og er blevet hyldet for sine triumfer i Nottingham. 

Thor Dresler har kontrakt i Esbjerg for den kommende sæson, men har luftet sine cheftrænerambitioner. Kan han modstå muligheden, hvis der kommer et godt tilbud? Dresler ligner den næste danske chefcoach i Metal Ligaen.