Metal Liga-restart: Rødovre Mighty Bulls

Foto: Jan Korsgaard

Vi skal i gang med Metal Ligaen igen. Det bliver forrygende og med et tæt kampprogram i den kommende måned. FACEOFF-online.dk-redaktør Michael Søvsø lynvurderer i løbet af mandagen de 10 holds hidtidige sæson og ser frem mod de kommende hårde måneder.

Indtil nu: Rødovre imponerer igen. Respekt for Jesper Duus’ evne til at få mest muligt ud af det danskermateriale, der efterhånden ser ud til at være blevet Mighty Bulls’ varemærke. Det er måske i virkeligheden slut med at stille spørgsmål om imports til Rødovre før sæsonstarten, for det går jo meget godt med danskerne, som direktør Brian Møller plejer at bemærke.  Mighty Bulls har haft fuldstændig tjek på de sjællandske konkurrenter, og har i øvrigt formået at presse SønderjyskE ud i to tætte kampe.

Spørgsmålstegn: I fjor blev et ungt og opportunistisk Rødovre-hold valgt og savet ud i kvartfinalen mod SønderjyskE. I år ser vi måske et lidt mere erfarent Mighty Bulls-mandskab, men holder den berømte Rødovre-ånd til en topplacering i grundspillet – og ud over kvartfinalen i slutspillet – når de andre klubbers udenlandske topspillere for alvor stepper op?

Individualisten: Det er næsten holdet, der er indivdualisten i Rødovre, men skulle man fremhæve en enkelt spiller, så har målmand Stefan Ridderwall i den grad været en stærk afløser for Sebastian Dahm. Men der er mange “unsung heroes” på Rødovre-holdet, eksmpelvis backer som Sebastian Bergholt, Patrick Rasmussen og Marco Illemann, der bare gør et godt, solidt stykke arbejde.

Perspektiverne: Rødovre har kræfter. Altid med fire kæder og hårdtarbejdende. Mighty Bulls kommer helt sikkert med i kampen om fjerdepladsen og den vigtige hjemmebane i kvartfinalen. Men igen – det er først med en virkelig kanon eller to til sæsonens slutfase, at Rødovre for alvor bliver giftige i en medaljekamp.

Stjerner (fra 1 til 5): **** – Fire stjerner til Rødovre for at arbejde flot med de danske spillere og groft sagt en stjerne for hver angrebskæde. En stærk sæson af Jesper Duus’ mandskab, spændende om den kan fortsætte.