Metal Liga-restart: Esbjerg Energy

Foto: Jan Korsgaard

Vi skal i gang med Metal Ligaen igen. Det bliver forrygende og med et tæt kampprogram i den kommende måned. FACEOFF-online.dk-redaktør Michael Søvsø lynvurderer i løbet af mandagen de 10 holds hidtidige sæson og ser frem mod de kommende hårde måneder.

Indtil nu: Kunne Esbjerg holde kursen fra i fjor uden de storscorende og livlige Clark, Derlago og Howes? Det ser foreløbig sådan ud. Vestjydernes coach Mark Pederson ser igen ud til at have haft en dygtig hånd med at hente imports ind, og det kan vel efterhånden ikke kaldes held mere. Esbjerg er blevet en magt hjemme i Granly Hockey Arena og har vel egentlig kun haft et enkelt stort udfald: 1-6 i Aalborg.

Spørgsmålstegn: Selv om Mark Pederson selv umiddelbart virker som en rolig mand – både i boksen og når man træffer ham udenfor, så har han i den grad købt temperamentsfulde fyre ind til sit hold. Nøjagtig ligesom i fjor, i øvrigt. Esbjerg har allerede tabt kampe på mange udvisninger, og Energy-holdet skal – i hvert fald, når vi kommer længere hen på sæsonen – finde en bedre disciplin. Og man kan vel lige så godt lægge linjen fra nu.

Individualisten: Jeg så Wade Bergman spille live i Odense for nogle uger siden, og må sige, at jeg stadig er begejstret for den måde, den amerikanske back spiller på. Han er en mønsterbryder i den forstand, at han for det meste passer sine defensive pligter, og at han samtidig formår at rive modstanderens struktur i stykker med sine ryk ind i offensiv zone.

Perspektiverne: Man fornemmer stille og roligt, at ishockeybegejstringen begynder at indfinde sig i den gamle lade på Gl. Vardevej. Esbjerg spiller underholdende hockey og har spillere, der i den grad går til makronerne. Så hvis kadencen holder, er der næppe tvivl om, at Energy snupper en top fire-placering op til et slutspil, hvor forventningerne uden tvivl vil være skyhøje i Esbjerg.

Stjerner (fra 1 til 5): **** – Fire stjerner til Energy for at holde momentum fra sidste sæson, være ubesejret hjemme og smide SønderjyskE ud af Metal Cup. Udebaneproblemerne (ingen sejre i ordinær spilletid på udebane) og kampe med mange udvisninger trækker en enkelt stjerne fra.