Metal Liga-preview: Aalborg Pirates

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Nu er det snart fredag 14. september. Og endelig skal vi i gang med Metal Liga-hockey igen. Og det betyder naturligvis, at Faceoff.dk-redaktør Michael Søvsø i de kommende dage giver læserne et skarpt indblik i de 10 hold – og selvfølgelig slutter af med at tippe grundspillet. Her gælder det Aalborg Pirates:

De forsvarende danske mestre synes at være på vej til at blive en stormagt i de kommende sæsoner. Tålmodigt arbejde med danskerne i AaB Ishockey – ungdomsafdelingen – har givet godt og bredt fundament, ligesom indkøbspolitikken også har været fornuftig. Ros til nordjyderne for en glimrende opbygning både på og udenfor banen.

Ronan Quemener kender vi alle fra sæsonen 2016/17, der ikke lod nogen tvivl om franskmandens kvaliteter. Han tog mange point hjem til Aalborg og endte som en top fem-målmand i et meget tæt felt med Seppänen, Lillie, Nielsen og Galansky i grundspillet.

Ingen tvivl om, at Pirates har hentet en habil mand, der formentlig er helt på niveau med mestermålmanden Galansky fra i fjor.

Foran Quemener er ”klippen” Victor Panelin-Borg den eneste import, der er kommet tilbage fra i fjor. Svenskeren søgte ud, og fik åbenbart og måske lidt overraskende ikke tilbud fra højere hylde end Aalborg. Borg er stor, stærk og pålidelig og et stærkt kort i den nordjyske defensiv. At han på sociale medier har hyldet klubben og byen gør næppe hans dedikation til sagen mindre.

Victor Panelin-Borg – Aalborg Pirates – Robin Bergman – Rungsted Seier Capital – Foto: Bluelinemedia.dk

Spencer Humphries har i Champions Hockey League leveret fine offensive ting, og han kunne ligne en Martin Lefebvre-afløser. Om han er lige så god som sin forgænger, vil tiden stille og roligt vise. Amerikanske Aaron Harstad har endnu ikke gjort indtryk og begynder endda sæsonen med tre dages karantæne. Dårlig begyndelse for ham.

Der har været masser af spilletid til Nikolaj Carstensen i Champions Hockey League, og Carstensen kan få et slags endeligt gennembrud som topback i den danske liga i denne sæson. Lasse Bo Knudsen kender vi for fysisk styrke og pålidelighed, mens Oliver Gatz skal bruge tid til at finde sig selv efter en hel sæson med skader og mere eller mindre uden is.

Mads Iversen og Nicolai Eriksen er de to unge gutter, der skal presse på bagfra i en backlinje, der helst ikke må ramle ind i for mange skader på nøglespillerne. Dem har Aalborg været dygtige/heldige til at undgå i sidste sæson.

Julian Jakobsen er den ubestridte leder i angrebet, og Aalborg har købt en Thomas Spelling, hvis niveau er gigahøjt, hvis herningenseren finder sig selv igen og får de rette medspillere.

Højbjerg-brødrene emmer af kvalitet, mens Jeppe Jul Korsgaard har overhalet indenom og er blevet en nøglespiller i den kreative afdeling.

Korsgaard er lige nu ”anfører” for Aalborgs 97-generation, der også tæller Oliver Anker Christensen, Sebastian Brinkman og Tobias Ladehoff, der alle har stået i lære som Metal Liga-spilere i mange sæsoner og nu kommer ind med både ungdommeligt vovemod og rutine.

Jeppe Jul Korsgaard (Foto: Bluelinemedia.dk)

Emil Marcussen, Jonathan Brinkmann og Jonas Jakobsen udgør den unge stamme hos Aalborg, der skal kæmpe om spilletid i fjerdekæden.

Tre imports er flødeskummet i Aalborg, og de har allerede set glimrende ud i Champions Hockey League. Mike McNamee har et stort overblik, David Friedmann kommer til gode chancer, mens Jack Walker er lynhurtig.

Jeg har personligt store forventninger til McNamee, der statistisk set har leveret nogenlunde det samme i DEL2 for Bad Nauheim i sidste sæson, som Charlie Sarault, den nye Rungsted-center, scorede i Kaufbeuren.

Det ser både bredt og solidt ud i Aalborg. Fundamentet er i orden. Pirates er i mine øjne favorit til at vinde mesterskabet og forsvare Prins Henrik Cup. 

Hold øje med: Det siges, at Jack Walker er lige så hurtig på skøjterne som Nikolaj Ehlers. I givet fald får modstanderne svært ved at følge med.

Nøglespillerne: Ronan Quemener var fremragende, da han senest var i Aalborg, Spencer Humphries ligner allerede nu en offensiv gevinst fra backlinjen og Julian Jakobsen og Thomas Spelling ser ud til at være i kadence allerede.

Prognose: Det er svært at se Aalborg lande uden for top to i grundspillet. Der er næppe tvivl om, at nordjyderne får en downperiode på grund af CHL-deltagelsen, men vil det være nok til at holde Pirates fra den absolutte top? Jokeren er naturligvis træneren Jason Morgan, der virkelig har noget at leve op til efter Brandon Reid, der på to sæsoner leverede en gigantisk “impact” i Aalborg, som han førte til The Double på rekordtid. 

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk