Metal Liga-nedtælling: Aalborg Pirates

Fredag aften er det endelig så vidt. Metal Ligaen går i gang igen, og i den anledning gennemgår FACEOFF trupperne hos de 10 hold og tager pulsen på styrker, svagheder og imports her kort for sæsonstart. Her har 8’eren fra i fjor, Aalborg Pirates, og lander hos mestrene fra Esbjerg Energy på fredag.

Vi er tæt på at ramme ordet eufori, når vi ser på Aalborg sæsonstart. Og det er ikke uden årsag. Først slog Aalborg Pirates de forsvarende Metal Cup-mestre Odense ud af årets udgave af turneringen, og derefter røg de regerende mestre, Esbjerg, endda over to kampe.

Oven i købet har Pirates så lammetævet Frederikshavn 5-0 – og det var altså i Frederikshavn – så fansene i Nordjyllands hovedstad må gå med en luftig fornemmelse i kinderne før kampen på fredag i Odense.

Brandon Reid har erstattet Jens Nielsen på trænerbænken og canadieren har straks indført en ny mere aggressiv og puckbesiddende spillestil, ligesom nogle af svenskerne er vekslet til nordamerikanere på isen.

Det har givet umiddelbar pote for Reid, der har taget Aalborg med storm.

Var han stadig aktiv – hans karriere stoppede prompte i en ung alder for nogle år siden – havde Reid formentlig kunnet være en profil i Metal Ligaen, men nu er han i stedet en af de mest spændende trænernavne i mange år. Da han var i Vojens for et par år siden, tog han sønderjyderne med storm med sin ligefremme attitude og dygtige mandskabsbehandling.

Kan han føre Aalborg til noget stort i denne sæson?

Den franske landsholdsmålmand Quemener har gjort det overbevisende hidtil i sæsonen, og der er næppe tvivl om, at vi her har en forbedring i forhold til sympatiske Marcus Lundell, der havde sine udfald i fjor.

Mon ikke Brandon Reid foreløbig kører videre med de kæder, som han rullede med i kampen mod Esbjerg?

En førstefemmer med defensiv backkvalitet i Panelin-Borg, som kan sin lektie, kombineret med en mere offensiv Bryce Reddick, der nok skal have en mand bagude til at dække af. Reddick skulle være dygtig fremad, men noterede sig for en af de ringeste plus/minus-statistikker i den norske liga i fjor.

Julian Jakobsen et logisk valg som førstecenter. DEL- og formentlig også landsholdsklasse og mere offensivt spillerum er lige guf for Jakobsen. Det bliver virkelig spændende at se, hvor fremtrædende han bliver i en forstærket Metal Liga.

På kanterne har han Christopher Frederiksen, der (sammen med Meyer og Liss) fik sit absolutte gennembrud i fjor og Peter Quenneville, der egentlig slet ikke burde spille i dansk ishockey, hvis man kigger på hans cv.

Han er kun 22, draftet i syvende runde, og var kaptajn og hældte point ind for Brandon Wheat Kings i WHL for bare to sæsoner siden. Det er sjældent, at en canadier med de papirer satser så tidligt på at komme til Europa.

Finder Quenneville sig selv i Aalborg, så kan blive en profil i Metal Ligaen.

Aalborgs andenkæde har fysisk præsens i Lasse Bo Knudsen, der aldrig siger nej til en nævekamp og Andrew Blazek, der også har en vis størrelse, men nok – ligesom Reddick – er den offensive part i den konstellation.

Foran har de Sebastian Brinkman, der er i konstant fremgang – og de stærke Højbjerg-brødre, der er en styrkelse af ethvert Metal Liga-mandskab. Slipper de for skader, kan de give Aalborg både fylde og en del point.

Kristian Kodal har været plaget de sidste to sæsoner, men har allerede vist sig som en spillemæssigt meget dygtig back. Ham spår undertegnede en fin fremtid. Backpar med Anders Overmark, der altid brænder krudtet af, og plejer at have taget sine slagsmål i træningskampene.

Sikkert fint med luftforandring for Overmark, der i slutningen af sit ophold i SønderjyskE kørte lidt fast i forholdet til træner Ceman.

Bjarke Møller er tilbage som centermand, og hvilken rutine han også byder ind med. Mon han finder sit topniveau fra tidligere, nu han har været med fra start og træder ind på et hold, der tilsyneladene bærer på stor harmoni?

I lørdags bar han lette Tobias Ladehoff og svenske Alexander Collberg i tredjekæden, mens Sebastian Ehlers stod i spidsen for en på papiret vældig stærk fjerdekæde.

Oliver Anker Christensen har haft et brag af sæsonstart, mens fysisk stærke Lasse Jul Korsgaard er blevet bedre sæson for sæson.

De unge Aalborg Pirates-folk har fået mere hår på brystet, og nu også mere rutinerede medspillere end i fjor.

Og med god bredde på holdet, rutinerede centere og en stærk målmand, så må Aalborg som minimum rykke et par pladser opad i Metal Liga-tabellen i denne sæson.

Pirates bliver svære at danse med.

Brandon Reid kan også trække på rutinerede Daniel Villadsen – der dog har været plaget af skader de seneste sæsoner – og Frederik Jensen, der også betegnes som ganske talentfuld, på backpladsen. Unge Emil Marcussen er suppleringsspiller.

Startopstilling i sidste betydende kamp før grundspillet – 4-1 hjemme mod Esbjerg i Metal Cup:
Målmand: Ronan Quemener (Jesper Wulff)
Førstekæde: Victor Panelin-Borg, Bryce Reddick – Julian Jakobsen (Ce), Christopher Frederiksen, Peter Quenneville
Andenkæde: Lasse Bo Knudsen, Andrew Blazek – Sebastian Brinkman (Ce), Mikkel Højbjerg, Martin Højbjerg
Tredjekæde: Kristian Kodal, Anders Overmark – Bjarke Møller (Ce), Tobias Ladehoff, Alexander Collberg
Fjerdekæde: Nicolai Eriksen – Sebastian Ehlers, Lasse Jul Korsgaard, Oliver Anker Christensen

Mangler i forhold til officiel trup: Jeppe Jul Korsgaard, Frederik Marcussen, Daniel Villadsen, Frederik Jensen
Indkøbsprognose: Der ligger ikke yderligere forstærkninger i luften hos Aalborg lige nu.

Aalborg Pirates 2015/16:
Nummer 8 i grundspillet
45 kampe – 14-3-4-24 – 129-174