METAL FINAL4 – Rundt om pokalfinalen

Nikolaj Carstensen - Aalborg Pirates - Clay Anderson - Aalborg Pirates

Ishockeyfest i Boxen i eftermiddag, hvor Aalborg og Rungsted gav hinanden en glimrende og underholdende finale i Metal Final4-serien. Her en række noter rundt om matchen og begivenhederne: 

 • Der var 3298 tilskuere i Jyske Bank Boxen til finalen. Ganske passende fik arrangørerne lynhurtigt fikset det, så både fangrupperne fra Rungsted og Aalborg kom med i tv-billederne.
 • Henry Hardarson, Aalborgs islandske viking, blev som bekendt kåret til årets pokalfighter. Hos Faceoff.dk var han “runner up” lige efter den stærkt fightende Jeppe Jul Korsgaard. Men naturligvis må man bøje sig for flertallet.
 • Bedste mand hos Rungsted var i Faceoff.dk’s øjne Nikolaj Rosenthal, der specielt i kampens første halvdel skabte ravage i Aalborg-zonen. Desværre var han ikke så træfsikker som tidligere set. 
 • Det var som bekendt anden gang på stribe, Rungsted og Aalborg mødtes i en pokalfinale. Det er blot sket en enkelt gang tidligere: I 2013 og 2014 mødtes SønderjyskE og Herning to sæsoner på stribe, begge med Herning som vinder. 
 • Dejligt med log af istid for hver enkelt spiller i den ene semifinalen og finalen. Martin Lefebvre spillede mest hos Aalborg med 24:23 minutter, mens Rungsteds mest benyttede mand var Brendon Nash med 24:55 minutter. I øvrigt tydeligt at se, at Rungsted kørte hårdt på sin bedste femmer, der også tog masser af powerplaytid (sammen med Marcus Olsson), mens Aalborg-træner Reid kørte sit hold mere bredt.
 • Selveste statstminister Lars Løkke Rasmussen uddelte præmier efter kampen. Han var i forvejen i Herning til DM i Skills.  
 • Allerede en halv time efter finalen var det østrigske firma AST i gang med at tage banderne ned. Østrigerne handler hurtigt: De brugte en lille uge på at sætte isen op, og snart drager de af sted igen og overlader Boxen til andre aktiviteter. 
 • En række skarpe trænerhjerner, heriblandt Janne Karlsson (landstræner) og Olaf Eller (U20-landstræner) var samlet i Jyske Bank Boxen for at arbejde og holde oplæg for i alt 27 deltagere, der var med på et trænerkursus arrangeret af Danmarks Ishockey Unions konsulent, Martin Struzinski. 
 • Det var Aalborg-ishockeyens første pokalsejr siden 2006/07-sæsonen, hvor 1972 tilskuere så en af de sidste kampe i den gamle hal i Samsøgade. Det var også en pokalfinale, som det daværende AaB Ishockey vandt med 4-2 over Odense. 
 • Dengang talte undertegnede med en rasende Bo Nordby efter kampen. Den daværende AaB-angriber og nuværende legende var rasende over, at pokalfinalen foregik lige inden slutspillet – og at spillerne derfor ikke havde mulighed for at fejre sejren ordentligt. 
 • Sådan er det ikke i aften. Her skulle festen efter sigende foregå på Heidis Bier Bar i Jomfru Ane Gade i selskab med fansene. Og mon ikke der er lidt ømme hoveder i Aalborgs ishockeymiljø i morgen? Fortjent.
 • Thomas Bjuring, Aalborg-direktør, stod for en af de mere spektakulære jubelscener denne eftermiddag. Han brød ganske enkelt ud i tårer, da han overrakte medaljer til sine spillere. Stort for Bjuring og Pirates endelig at vinde en titel.