METAL CUP-DRAMA: Vanvittig vending og Rungsted-triumf!

©iShoot.dk

Sikke en vanvittig afslutning på denne sæsons Metal Cup-finale. I øvrigt en fremragende af slagsen. 

Frederikshavn stod med den første pokal siden 2002 i hånden med under et minut igen. Rungsted-coach Erik Hjalmarsson havde brugt sin timeout , og der var 56 sekunder igen, da Rungsted – bagud 1-2 – på en eller anden måde fik trykket pucken ind bag en ellers fremragende Tadeas Galansky i frederikshavner-målet. 

Udligning ved Tyler Fiddler, og de fleste af de 2235 tilskuere i Bentax Isarena forventede nu en overtidsafgørelse. Så slog svenskerkæden til, da Frederikshavn pludselig blev fanget i en kontra.

Marcus Olsson sendte pucken på tværs til makkeren Mattias Persson, der på formidabel vis hamrede skiven utageligt op i nettet til 3-2. Sikke et drøn af svenskeren med blot 36 sekunder igen. Den kom Frederikshavn sig aldrig over, og kort efter kunne Rungsted-fansene i ekstase hylde deres yndlinge. 

Sikke en afslutning på en fremragende hockeykamp. 

Selv om hjemmeholdet blev slået ud, havde de to holds tilskuere ikke problemer med at skabe en fin finalestemning i Bentax Isarena i eftermiddag. Også selv om stemmerne godt kunne være lidt rustne efter gårsdagens heftige semifinaler – og måske også en efterfølgende fest. 

Indledningen var lige så heftig som i gårsdagens semier. Ingen af de to hold var kommet for “at spille skak”, og der var fuld skrue på offensiven fra start. Herligt. Alene i de første 10 minutter fandt vi to-tre oplagte chancer i begge ender. 

Eksempelvis kunne Galansky se en tværpasning fra Nikolaj Krag-Christensen ryge på tværs af målet uden at nordsjællænderne fik en afgørende stav på skiven. I den anden ende hamrede Simon Grønvaldt et kanonskud på fjerneste stolpe. Thomas Lillie så kun røgen. Dale Mitchell og Tim Daly var begge på spil med lumske forsøg. 

Rungsteds førsteformation leverede et heftigt skift med syv minutter til pause, startende med en coast to coast-tur af Tim Daly, og afsluttende med et giftigt skud af Tyler Fiddler, inden nordjyderne fik raget pucken til undsætning. 

Svenskerne hos Rungsted var på spil med et par fine klap-klap-aflveringer og en næsten-perfekt afslutning af Robin Bergman, og man anede et lille overtag til Erik Hjalmarssons tropper, da Dale Mitchell slog kontra og “grindede” sig igennem til et god pasning til Mads Larsen, der fik presset Thomas Lillie med et godt hug. Efterfølgende var der stor tumult inde omkring Rungsted-målet med en liggende Thomas Lillie i centrum. 

Ærligt var det “skide god hockey” i de første 20 minutter, der sluttede med stort tryk på Galansky i det sidste minut.

For tredje gang denne weekend var stillingen 0-0 inden anden periode. 

Skræksekunder for Rungsted i begyndelsen af anden periode, hvor Thomas Lillie blev puffet omkuld af Joachim Holten Møller og lige måtte bruge et minut til at sunde sig, inden han blev klappet tilbage af begge holds publikum.

Kort efter havde Nikolaj Rosenthal næsten åbent mål efter en god tværpasning fra Fiddler, mens ganske uvant for målfarlige Rosenthal skød han på stolpen. Robin Bergman fulgte efter med en skarp afslutning. Lillie beviste, at han var frisk, da han parerede en firsttimer fra Dale Mitchell. 

Da vi rundede halvvejsmærket havde ingen af holdene endnu taget en udvisning i den flotte ishockeykamp, hvor det første mål efterhånden tegnede vigtigere og vigtigere. 

Spillet fortsatte med at veksle frem og tilbage. Halve chancer i begge ender. Pres på begge målmænd, der begge agerede sikkert og køligt på stregen. 

I det 34. minut kom kampens første udvisning. Persson ud for tripping. Frederikshavns mulighed. 

Målet kom lige efter udvisningen var udløbet og efter et ujævnt nordjysk powerplay: Dale Mitchell skød på mål, Lillie fik den ikke returneret ud over målfeltet, og så var Kristian Jensen over den. 1-0. 

Der gik 18 sekunder, så var White Hawks foran 2-0. Cam Spiro kom ind fra en spids vinkel og fandt et hul mellem skinnerne hos Lillie. Pucken sneg sig ind. Frederikshavner-enden eksploderede i sanseløs jubel, og nu drømte tilskuerne fra nord for alvor om den første titel siden Anders Thomsen skød pokalturneringen hjem i 2002. 

Selvtilliden steg, da Galansky kort efter “poke-checkede” pucken fri af Charlie Sarault i en direkte duel foran mål. Perfekt udgangspunkt for Frederikshavn inden tredje periode. 

Rungsted lod ikke Frederikshavn holde hvileeftermddag på nogen måde. Svenskerne satte et langt pres i et godt skift, der kulminerede i en hurtig reducering. Olsson, Persson og en fri Bergman inde foran mål og pludselig var stillingen kun 2-1. 

Det slog gnister mellem Nikolaj Rosenthal og David Friedmann kort efter. De to kunne ligne et par, der gerne ville “knuffe” lidt til hinanden, men det var der hverken tid eller råd til. 

Evan Jasper trak et skud direkte op på nærmeste stolpe, og det bølgede stadig frem og tilbage – dog med Rungsted som naturlig initiativtager. Appellerne for udvisninger blev hårdere fra begge skarer af tilskuere, og Rungsted forsøgte af alle kræfter at bore sig dybt ned i White Hawks-zonen. 

Med små to minutter igen tog Erik Hjalmarsson Thomas Lillie ud, og Rungsted fik altså vendt kampen på smukkeste vis. 

Metal Cuppen er tilbage i Nordsjælland efter et års pause, og i Frederikshavn hviler næsten en titelforbandelse.

Farvel til DM-guldet i 2013 i fjerde periode af den syvende DM-finale, nederlag på hjemmebane i cup-finalen hjemme mod Odense i 2015/16, og nu et farvel til cuppen trods føring med under et minut tilbage. Det gør ondt at være vendsysselsk hockeyfan i dag. 

Rungsted fandt pludselig den “uovervindelighed”, som holdet har haft tidligere på sæsonen, og det tyder ualmindelig godt for Seier Capital-drengene frem mod den kommende sæsonafslutning på DM.

Manden, der udlignede til 2-2, Tyler Fiddler, blev efter en stenhård arbejdsindsats kåret til årets pokalfighter.