Metal Cup-center: Frederikshavn-Esbjerg

Før kampen: Det er to klubber, der har en finale at slås for, men samtidig også problemer at slås med. Hvis den opmærksomme læser smider øjenene ned på rubrikken “holdene”, så er det tydeligt, at White Hawks har store problemer på skadesfronten – også selv om det skulle lykkes at få den nye svenske slider Robert Carlsson klar til kamp.

Med sine 38 år og store erfaring skal han nok blive et glimrende tilsæt for White Hawks, men for træner Johansson gælder det først og fremmest om at få brikkerne til at falde på plads og stille et mandskab, der kan bære to gange 60 minutter på kort tid.

For kigger man på bredden i de to trupper – skader trukket fra – så synes Esbjerg lige nu at have lidt mere at komme med.

Til gengæld er vestjyderne inde i en resultatmæssig krise, der har resulteret i tre nederlag på stribe mod lokalrivalerne fra SønderjyskE og Odense.

Senest brød vestjyderne totalt sammen i de værste 20 minutter under Mark Pedersons trænertid. 6-1 vandt Odense i de midterste 20 minutter i tirsdag, hvor ingen af Esbjerg-spillerne kunne undsige sig en elendig indsats.

– Vi ønsker måske endnu mere end Frederikshavn, at lægge tirsdagens spillerunde bag os. Vi har talt om, at vi står overfor to pokalkampe, som er forskellige fra ligakampene, siger Esbjerg-træner Mark Pederson til klubbens hjemmeside.

– Hvad der skete tirsdag er datid, og den kan vi ikke ændre på, så vi må videre. Vi kan reelt ikke tage meget positivt med fra Odense, så vi har talt om, at vi spillede en god kamp mod Frederikshavn 2. december, hvor vi vandt 4-3 efter forlænget spilletid, tilføjer han.

– Der tager vi vort udgangspunkt og selv om vort hold nu er mere komplet, betyder det ikke nødvendigvis, at vi er bedre end da vi manglede et par spillere. Vi skal spille som et samlet hele, og her er det spillet med fem eller fire spillere på isen, der gør os stærke, siger canadieren.

Holdene: Esbjerg har altså Tyler Gron med, men manglede til gengæld Rasmus Vad og Esben Nielsen i Odense. Umiddelbart så det også ud til, at Nicholas B. Jensen stod over efter den miserable anden periode. Frederikshavn så Mads Bech udgå tirsdag mod Herlev og Marcus Olsson er altså meldt skadet på ubestemt tid. Desuden er Sebastian Svendsen, Emil Birk og Niclas Edman formentlig også ude.

Hold øje med: Målmandsduellen bliver vigtig. Henriksen/Frazee skudt i sænk i Odense og Sørensen/Larsen, hvor specielt førstnævnte måske ikke er inde i sin bedste periode i sæsonen. Er der en af fire, der finder formen over en weekend, kan det blive absolut afgørende.