Mestrene overvandt Pirates i 3. periode

Aalborg Pirates – SønderjyskE 1-2 (0-0, 0-0, 1-2) 1231 var kommet i Gigantium for at støtte op om deres hold denne søndag aften, hvor det andet slag i kvartfinaleserien mellem Aalborg Pirates og SønderjyskE. SønderjyskE havde vundet det første slag i fredags med 3-0 på hjemmebanen.

Aalborg skulle derfor gerne have en sejr, hvis man skulle holde liv i serien, og det så ud til, at Aalborg havde forlænget serien, da de kom foran ved Olle Liss i 3. periode, men SønderjyskE overvandt den føring og sejrede med 2-1.

Det var en kamp, hvor der var godt gang i den på isen, og på tilskuerpladserne, hvor fansene i begge ender gjorde, hvad de kunne for at råbe deres helte frem af isen.

SønderjyskE var favorit til at vinde kampen, men Aalborg bed rigtig godt fra sig og ville have den sejr, så man ikke skulle vinde to kampe i Vojens. Masser af chancer i begge ender, hvor Marcus Lundell i Aalborgmålet og Joni Myllykoski i SønderjyskE-målet måtte lave flere gode redninger for at holde nullet.

SønderjyskE havde flere gange Aalborg under pres, hvor hjemmeholdet havde problemer med at få skiftet ud, og der skal være ros til Jens Nielsen og Dan Ceman for flere gange at køre med 4. kæden på isen også. Det er sjældent, at de får meget spilletid i slutspillet.

Anden periode lignede meget den første med flere gode chancer i begge ender, og der kom flere udvisninger, hvilket gav muligheder for at komme foran, men Lundell og Myllykoski var stadig “ubesejrede” efter 40 minutter.

Målene kom først i de sidste tyve minutter, hvor Aalborg scorede først og fik taget til at lette på Gigantium. Olle Liss var skarpretteren efter et køligt overblik fra Christopher Frederiksen, der satte en hård præcis aflevering i stedet for at sende pucken mod mål. Op i hjørnet uden chance for Myllykoski.

Føringen varede dog ikke længe, før SønderjyskE havde bragt balance i regnskabet ved Thomas Spelling, der fik lidt for meget plads ved den fjerneste stolpe. Det var en spand kold vand i hovedet på Aalborg, der fik en gylden mulighed for at komme foran igen, da man kom i powerplay.

Et par chancer blev det til, men det var Darcy Zajac, der blev matchvinder, da han var først over en returpuck, der røg direkte ud på bladet af ham. Zajac kunne let få pucken i mål.

Mod slutningen fik Aalborg et par udvisninger, og med 11 sekunder igen tog de chancen med faceoff i egen zone at starte uden Marcus Lundell i målet, og så satse alt. Det var dog SønderjyskE, der vandt den faceoff og lod tiden tikke af uret. De behøvede ikke at score flere mål, så de skulle bare holde i pucken.

Marcus Lundell blev mødt af i alt 39 skud i kampen, og han lukkede bare to mål ind. Det lignede længe en dyst mellem ham og Myllykoski om titlen som kampens spiller. Lundell havde dog flere store redninger, der holdte Aalborg inde langt hen i kampen.