Medie: Oliver Bjorkstrand kan blive årets NHL-rookie i næste sæson

Oliver Bjorkstrand beviste i den forgangne sæson, at han har talentet til at kunne blive en profil i NHL. Det har de nordamerikanske NHL-skribenter også lagt mærke til, og derfor bringes den 21-årige herningenser i spil til rookietitlen i NHL i den kommende sæson.

Det er Bleacher Report-skribenten Carol Schram, som har lavet en top ti over hvilke spillere, der er de varmeste kandidater til at vinde Calder-trofæet i 2016/17-sæsonen. Her er Oliver Bjorkstrand at finde helt oppe på fjerdepladsen foran navne som Mitch Marner, Jimmy Vesey og Columbus Blue Jackets-holdkammeraten Zach Werenski.

Schram mener lidt overraskende, at Pittsburgh Penguins’ målmand Matt Murray er favorit til at vinde titlen som årets rookie i den kommende sæson foran de to først valgte spillere i årets NHL-draft, Auston Matthews og Patrik Laine.

Oliver Bjorkstrand spillede i den forgangne sæson 12 NHL-kampe for Blue Jackets, og han noterede sig for flotte otte point. I AHL-slutspillet gjorde Bjorkstrand en forrygende figur, og han blev kåret til slutspillets mest værdifulde spiller for Lake Erie Monsters, som vandt AHL-mesterskabet.

– Det virker til, at Bjorkstrand har dramatisk sans. Hvis han kan fortsætte med at score stabilt for Columbus i næste sæson, vil han mase sig ind i Calder-overvejelserne på trods af hans status som tredjerundevalg, skriver Carol Schram som begrundelse for at placere Oliver Bjorkstrand på fjerdepladsen på sin top ti-liste.

Columbus Blue Jackets valgte Oliver Bjorkstrand som nummer 89 overall i 2013-draften.