Medie: New York Islanders vil væk fra Barclays Center

New York Islanders er i gang med sin første sæson på sin nye hjemmebane i Brooklyn, men måske kan holdets dage i Barclays Center være talte, før klubbens spillere og fans for alvor finder sig til rette i de nye omgivelser.

New York Post skriver, at både New York Islanders og organisationen, der administrerer Barclays Center, forsøger at komme ud af den 25-årige aftale, som Islanders’ ejer Charles Wang indgik med arenaen i 2012. Aftalen trådte først i kraft før denne sæson, men allerede nu kan der altså være kold luft mellem parterne.

– Jeg tror ikke, at nogle af parterne regnede med at hele kontrakten ville blive opfyldt. Jeg troede bare ikke, at vi allerede ville tale om dette i det første år, siger en unavngiven kilde til New York Post.

Spillemæssigt har Islanders været stærkt kørende i sin første sæson i Brooklyn, men forholdene i Barclays Center er ofte blevet kritiseret af klubbens fans, som er sure over stigende billetpriser og ringe siddepladser, hvor man ikke kan se hele isen.

Fansene har svigtet Islanders efter flytningen fra Nassau Coliseum til Barclays Center. Holdet har næsten haft 2000 tilskuere færre til hver hjemmekamp i denne sæson i forhold til holdets sidste sæson i den gamle og udtjente arena i Uniondale.

Det er endnu uvist, om New York Islanders eller Barclays Center gør alvor af rygterne og forsøger at få ophævet parternes bånd til hinanden. Hvis Islanders forlader arenaen i Brooklyn inden for den nærmeste fremtid, går klubben en usikker tid i møde.

Nassau Coliseum er ved at blive renoveret og den vil fremover ikke være stor nok til at huse NHL-kampe, da der kun vil være plads til 13.000 tilskuere. Derfor skal en ny arena formentlig opføres, hvis klubben skal blive i New York.

Alternativt kan en flytning af klubben komme på tale, og så vil Frans Nielsen og kompagni nok blive rygtet til byer som Quebec City, Hamilton og Seattle. Indtil videre forbliver det hele dog rygter.