Medie: Kovalchuk har fundet klub i NHL

Ilya Kovalchuk har flere gange ytret ønske om at vende tilbage til NHL, som han forlod i 2013, og nu menes et comeback at være under opsejling.

Snart 35-årige Kovalchuk sagde søndag, at han regner med at skrive kontrakt med en NHL-klub denne sommer, og at han forventer at spille i verdens bedste ishockeyliga de næste to til tre sæsoner. Reporter Igor Eronko fra russiske Sport-Express skriver mandag på Twitter, at Ilya Kovalchuk allerede har landet en NHL-kontrakt.

Ifølge Igor Eronko skriver Kovalchuk under på en to- eller tre-årig kontrakt med New York Rangers.

Umiddelbart virker et skifte til New York Rangers ikke oplagt, da klubben tidligere i denne sæson meldte ud, at en genopbygning skulle i gang. Ilya Kovalchuks alder taget i betragtning ville man forvente, at han gerne ville til en klub, som har en ambition om at spille med om Stanley Cup-titlen allerede i næste sæson, men den russiske målsluger ser altså ud til at have valgt traditionsklubben fra New York.

Ilya Kovalchuk tilbragte også sine seneste NHL-sæsoner i New York-området, da han spillede for New Jersey Devils fra 2010 til 2013. Den russiske wing valgte at bryde en lang kontrakt og trække sig tilbage fra NHL for at vende hjem til SKA St. Petersburg i KHL.

Kovalchuk nåede at vinde to mesterskaber med SKA St. Petersburg, før han altså nu har brudt med klubben for at gøre comeback i NHL. Her vil russeren jagte den Stanley Cup-titel, han mangler i sin imponerende samling.

Ilya Kovalchuk står indtil videre noteret for 816 point i 816 NHL-kampe.