Medie: Frederik Andersen bør være MVP-kandidat

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen har spillet helt fænomenalt for Toronto Maple Leafs i den seneste tid. Forleden diskede han op med hele 54 redninger i én kamp, og lovprisningen af den store dansker har for alvor taget fart.

Det anerkendte ishockeymagasin The Hockey News har set nærmere på Andersens flotte sæson, og NHL-skribent Matt Larkin går så langt, som at sige, at Frederik Andersen bør være inde i billedet til at vinde titlen som NHL’s mest værdifulde spiller.

– Hart-trofæet gives til den spiller, der vurderes til at være mest værdifuld for sit hold, og mens spillere som Nikita Kucherov og Nathan MacKinnon har været nævnt oftest i løbet af sæsonen, så fortjener Andersen at være en seriøs kandidat lige nu, skriver Matt Larkin.

Frederik Andersen er den NHL-målmand, der har spillet flest kampe, mødt flest skud og lavet flest redninger i denne sæson. Andersen har formået at føre Toronto til sejr i seks af de otte kampe, hvor modstanderne har affyret 40 eller flere skud mod hans mål.

Hvis den nuværende tendens fortsætter, så bliver Frederik Andersen af de målmand, der er blevet skudt mest på i løbet af en sæson nogensinde, skriver The Hockey News.

Til trods for, at Toronto-defensiven har ladet modstanderne komme frem til masser af afslutninger mod Frederik Andersens mål, så ligger holdet lunt i tabellen og har hele 19 point ned til slutspilsstregen i Eastern Conference.

Med andre ord: Den store dansker har været afgørende for holdets succes, og derfor bør han ifølge Matt Larkin være i spil til både at vinde titlen som NHL’s bedste målmand og som ligaens mest værdifulde spiller.